Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Makron: Evropa ne smije biti sebična

Predsjednik Francuske Emanuel Makron rekao je u razgovoru za italijanske medije da je njegova država uz Italiju i da Evropa ne smije biti sebična

Predsjednik Francuske Emanuel Makron rekao je u razgovoru za italijanske medije da je njegova država uz Italiju i da Evropa ne smije biti sebična.

foto Agencije

“Francuska je tu kako bi pomogla Italiji. Ono što me brine je bolest svakog čovjeka, a ako ne pokažemo solidarnost, Italija, Španija ili neko drugi bi mogao svojim evropskim partnerima reći: Gdje ste bili kad smo bili na frontu? Ne želim sebičnu i podijeljenu Evropu,” naglasio je francuski predsjednik.

Italija, jedna od zemalja koja je virusom najteže pogođena, bila je kritična prema Francuskoj i Njemačkoj, nakon što su u početku odbijale dostaviti maske za lice i drugu opremu kao pomoć u rješavanju epidemije korona virusa.

Rim se umjesto toga obratio za pomoć Kini koja je poslala avin pun maski i respiratora koji su nosili naljepnice “Forza Italia” s malim kineskim i talijanskim zastavama i tako ostavili snažan dojam na Italijane.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve