Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Barski biskup i imam u posjeti Kosovu: Razlike zbližavaju ljude i narode

Ambasador Kosova u Podgorici Ilber Hisa primio je danas u svojoj rezidenciji predstavnike vjerskih zajednica u Crnoj Gori biskupa barske biskupije Roka Đonlešaja i glavnog imama Odbora Islamske zajednice u Baru Muidina Miljaimija

Ambasador Kosova u Podgorici Ilber Hisa primio je danas u svojoj rezidenciji predstavnike vjerskih zajednica u Crnoj Gori biskupa barske biskupije Roka Đonlešaja i glavnog imama Odbora Islamske zajednice u Baru Muidina Miljaimija.

“Tu smo da bi potvrdili, vjekovima njegovani međuvjerski sklad i da pomognemo jedan drugog što je normalno u duhu naše tradicije poznatoj vjekovima i koja može poslužiti kao primjer i drugima, da kroz dijalog i harmoniju možemo riješiti sva naša pitanja”, istakao je Hisa.

Đonlešaj smatra da slični razgovori jačaju međuvjerski i međunacionalni sklad i harmoniju, po čemu je prepoznata i država Crna Gora.

“Velike stvari rješavaju se na stolu jezikom razumijevanja i ljubavi. Razlike treba da nas zbližavaju jer bez obzira na različitosti, mi treba da živimo kao braća”, istakao je on.

Kako je kazao Miljaimi, ovakvi razgovori potvrđuju odlične odnose pripadnika albanske populacije, bez obzira na vjersku pripadnost.

“Zajedništvo i sloga su nešto najbolje za sve nas, gdje god živjeli”, zaključio je on.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve