Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Organizatori optimistični: Pripreme za EURO idu po planu

Na rimskom trgu Kampidoljo održana je manifestacija kojom je promovisan EURO 2020 koji će biti otvoren utakmicom između Italije i Turske u Rim

Organizatori ne predviđaju da bi zbog širenja korona virusa moglo doći do odgađanja Evropskog fudbalskog prvenstva koje će se od 12. juna do 12. jula ove godine održati u 12 evropskih gradova.

Foto: Anadolija

Na rimskom trgu Kampidoljo održana je manifestacija kojom je promovisan EURO 2020 koji će biti otvoren utakmicom između Italije i Turske u Rimu. Skupu su prisustvovali nadležni gradski sekretar Danijele Fronđa i bivši italijanski fudbaler Đani Rivera i osvajač jedine titule prvaka Evrope koju je Italija osvojila daleke 1968. godine.

Fronđa je za Anadoliju kazao da sve pripreme za EURO protiču u skladu s planovima i da do sada niko nije pominjao nikakve promjene u rasporedu održavanja EURO-a.

“I predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin juče je kazao da je u javnosti previše priče o crnim scenarijima i da treba dati šansu optimizmu. Mi mirno nastavljamo pripreme za EURO. Trenutno nema govora o alternativnom scenariju. Krajnje smo optimistični”, kazao je Fronđa.

Do početka EURO-a ostalo je manje od sto dana, a dan uoči prvog meča najavljen je i veliki koncert u Rimu.

EURO 2020. godine održaće se od 12. juna do 12. jula ove godine u 12 evropskih gradova. Domaćini prvenstva biće Rim, Amsterdam, Baku, Bilbao, Bukurešt, Budimpešta, Kopenhagen, Dublin, Glazgov, London, Minhen i Sent Petersburg.

Korona virus se krajem prošle godine pojavio i brzo proširio u kineskom gradu Vuhanu, a slučajevi zaraze potvrđeni su u više od 60 zemalja širom svijeta.

Ministarstvo zdravsva Italije juče je saopđtio da je od posljedica zaraze koronavirusom u toj zemlji preminulo najmanje 107 osoba, a zbog opasne epidemije odgođeni su brojni fudbalski mečevi Serije A i nacionalnog kupa te zemlje.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve