Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Ubistvo Lašmanove: Neophodno saslušati vještaka medicinske struke

Podjsetimo, Anastasija Lašmanova ubijena je u maju prošle godine, u Kotoru. Bila je vlasnica milionski vrijednih kompanija

Suđenje Kotoraninu Arseniju Stanoviću (22), koji se tereti za ubistvo Ukrajinke Anastasije Lašmanove, odgođeno je danas u Višem podgoričkom sudu za 9. septembar.

foto Facebook

Kako je kazao predsjednik vijeća, sudija Predrag Tabaš, vještak sudske medicine Miodrag Šoć danas je izostao sa pretresa, zbog ranije preuzetih obaveza. Dodao je i da njegovo saslušanje neophodno, pa će se Šoć na narednom suđenju izjasniti o predmetu vještačenja.

Podjsetimo, Anastasija Lašmanova ubijena je u maju prošle godine, u Kotoru. Bila je vlasnica milionski vrijednih kompanija.

Kako u optužnici piše, Stanović je napao djevojku u iznajmljenom stanu u kotorskom naselju Dobrota i zadao joj 16 udaraca oštricom i šiljkom u predjelu tijela i najmanje 10 udaraca u predjelu glave i tijela zbog čega je, kako se dodaje, pretrpjela strah i bolove jakog intenziteta.

“Okrivljeni je bio svjestan da oštećenoj nanosi teške tjelesne povrede koje su praćene teškim bolovima i patnjama, da bi potom nastavio da muči oštećenu, svjestan da nastavljanjem mučenja može prouzrokovati smrt oštećene, pa je to i htio, tako što je tupo-tvrdim predmetom udario više puta u predjelu glave, nanijevši joj naročito tešku tjelesnu povredu u vidu rana prskotina u lijevom zaušnom predjelu i u lijevom tjemeno potiljačnom predjelu i po obodu navedenih rana prskotina više rana u čijem su prostoru prelomljene kosti lobanje i razoreno, krvlju prožeto tkivo velikog mozga, zbrisane građe, kojom prilikom je nastupila smrt kod oštećene, usljed razorenja po život važnih moždanih centara, zbog preloma kostiju lobanje”, piše u optužnici.

Hapšenje Stanovića uslijedilo je nakon što je crnogorska policija kolegama u Albaniji dostavila operativna saznanja o lokaciji na kojoj se krio.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve