Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Nova blamaža DF: Mandić i Knežević po kratkom postupku vraćeni sa aerodroma

Članovi Predsjedništva Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić i Milan Knežević vraćeni su danas sa aerodroma u Podgorici odakle su namjeravali da otputuju na sjednicu POSP-a u Strazburu – bez pasoša.

foto Filip Filipović, standard.co.me

Svojevrsnu predstavu koju su danas priredili lideri Df-a Knežević i Mandić, a koji su tražili su od Višeg suda da im vrati pasoše kako bi mogli prisustvovati sjednici Parlamentarnog odbora Evropske unije i Crne Gore za stabilizaciju i pridruživanje (POSP), te nakon što je taj zahtjev odbijen, doživjeli su novi i aspolutni – fijasko.

Oni su vraćeni sa aerodroma jer nisu imali pasoše.

Nakon kratkog odbijanja od strane granične policije, Mandić i Knežević su novinarima kazali da je ovo samo “nastavak progona DF-a od strane režima”.

“Danas smo trebali da putujemo u Strazbur jer smo članovi POSP-a u ime opozicije. Skupština nam je platila karte računajući da će nam biti vraćeni pasoši, međutim nijesu nam vratili. Mi nijesmo mogli da pređemo grnicu bez pasoša za razliku od Saše Sinđelića, osuđenog ubice. Ovo je neprihvatljivo i znamo da iza ovoga stoji nekoliko ljudi iz režima”, rekao je Mandić.

Ozbiljne optužbe za Brisel

On je rekao da su sve što su planirali da govore u Strazburu već rekli u crnogorskom parlamentu.

“Crnogorski režim ima jak oslonac u Briselu gdje imaju naklonost nekih političara koji su skloni korupciji. Upravo je ovo izvedeno od strane režima i tih političara iz Brisela, da se ne bi čuo naš glas”, rekao je Mandić.

Lider DNP-a Milan Knežević rekao je da je ovo nastavak terora nad DF-om.

“Ovim je poslata jasna poruka da se režim plaši naših međunarodbih aktivnosti. Sa ovog aerodroma se ne može bez pasoša, to je jedino pošlo za rukom Saši Sinđeliću. Mi nijesmo mogli da odemo na sjednicu POSP-a jer je neko iz režima zabranio da idemo u Strazbur”, rekao je Knežević.

Nebojša Medojević, takođe, prema saznanjima portala aktuelno.me nije otputovao u Strazbur.

 

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve