Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Maloljetnik u BMW-u preticao i policijska auta

Šesnaestogodišnjak iz Nikšića kažnjen je juče nakon što je velikom brzinom preticao kolone automobila na putu Podgorica-Nikšić, a među njima i tri policijska auta.

ilustracija

Nikšićka policija je zaustavila maloljetnika (Ž.R.) koji je vozio BMW X5, nikšićkih registarskih oznaka.

– U vozilu su se još nalazile i dvije osobe ženskog pola, a policijski službenici su izvršili pregled njihovih ručnih torbi. Ovom prilikom policijski službenici su prema navedenim licima preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje – pregled lica i vozila, bez upotrebe sredstava prinude, navodi se u saopštenju policije.

Protiv Ž.R. je podnijeta prekršajna prijava jer je upravljao vozilom bez položenog vozačkog ispita i preticao kolone vozila sa ugrožavanjem ostalih učesnika u saobraćaja. Nakon toga, vozač Ž.R. je isključen iz saobraćaja i vozilo je parkirano na pogodno proširenje.

OBRT? SIN I OTAC PRIJAVILI DA SU IH SLUŽBENICI POVRIJEDILI

– Vozač Ž.R. prilikom podnošenja prekršajne prijave u rubrici „primjedba učinioca prekršaja na postupak policijskog službenika i na sadržaj zapisnika“ nije unio bilo kakvu primjedbu, dok zapisnik – prijavu nije potpisao. Nakon petnaestak minuta na lice mjesta došao je R.R. otac Ž.R, koji je preuzeo pmv BMW X5 i lica su otišla bez ikakvih primjedbi svih navedenih lica, kažu iz policije.

– Istog dana oko 18,55 časova Dežurna služba CB Nikšić je od Službe hitne medicinske pomoći Opšte bolnice u Nikšiću obaviještena telefonskim putem da se u njihovim prostorijama nalaze dva lica koja su, kako tvrde, zadobila povrede. U Službu HMP su upućeni policijski službenici koji su tamo zatekli pomenute Ž.R. i D.D, koji su izjavili policijskim službenicima da su zadobili povrede od strane policijskih službenika CB Herceg Novi prilikom opisane kontrole i pregleda na magistralnom putu Nikšić – Podgorica u mjestu Budoš, a kazali su da posjeduju ljekarska uvjerenja s tim u vezi. Navedena lica su potom dovedena u prostorije CB Nikšić, gdje su od njih prikupljena obavještenja na gore navedene okolnosti.

– S obzirom da je shodno izjavama policijskih službenika koji su kontrolisali ova lica prema njima postupano zakonito, bez upotrebe sredstava prinude, o svemu je upoznat državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću koji je naložio da se prikupe dodatna obavještenja u cilju utvrđivanja činjenica.

Maloljetni Ž.R. je inače povratnik u vršenju saobraćajnih prekršaja.

– Policija shodno zakonu ima pravo da kontroliše ne samo lica koja su uočena prilikom kršenja zakona već i lica za koja se sumnja da čine delikte iz bilo koje oblasti policijskog djelovanja. Ž.R. i njegov otac R.R. će i dalje biti predmet kontrole policijskih službenika, napominju iz MUP-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve