Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Ražnatović pred Dečić: Mi se pitamo!

Derbi se igra bez prisustva navijača

Budućnost sjutra (subota, 15. april), u okviru 30. kola domaćeg šampionata, gostuje Dečiću na igralištu OFK Titograd na Starom aerodromu u 19.00 sati.

Lider karavana je spreman za utakmicu sa Tuzanima, koje su “plavi” savladali na početku proljeća golom Andrije Ražnatovića pod Goricom u samom finišu meča.

„Poslije par utakmica koje su išle na svaka tri – četiri dana, prijala nam je ova „slobodna“ nedjelja od utakmica – i da odmorimo, ali prije svega da poradimo na stvarima koje su bile slabe, kao i da nadogradimo dobre“, poručio je upravo 22-godišnji lijevi bek, koji izuzetno poštuje prvoligaša iz Tuzi…

„To je ista ekipa kao sa starta proljeća, ali došao je novi trener i to se odmah vidi. Postoji veća želja kod svih da se nametnu, novi trener je kao i svaki novi donio nešto novo u klub, ali mislim da se mi pitamo. Trenutno smo prvi, tako će i da ostane, a na nama je da odradimo sve što se dogovorimo u svlačionici i mislim da onda neće biti problema“, jasan je Ražnatović.

„Plavi“ do kraja sezone imaju da odigraju osam utakmica i sve zavisi od njih, jer imaju pet bodova više i utakmicu manje od najbližeg pratioca. Međutim, za tim je svaki naredni meč – najvažniji.

Budućnost i Dečić su u nezavisnoj Crnoj Gori odigrali 48 međusobnih utakmica (34 naše pobjede uz sedam remija i poraza), a što se tiče aktuelne forme situacija je sljedeća: Budućnost nema poraz ovog proljeća (devet utakmica – pet pobjeda, četiri remija), dok je Dečić vezao šest utakmica bez poraza – u prethodnom kolu su slavili nakon pet vezanih remija.

„Čeka nas peta utakmica sa Dečićem, taj tim nas je izbacio iz Kupa i sastavljen je od igrača koji imaju ozbiljan kvalitet. Mislim da sve kreće od Draška Božovića, na njega bismo trebali da obratimo pažnju, ali opet ću da ponovim da od nas zavisi“, rekao je Ražnatović.

„Plavi“ su na četiri utakmice protiv Dečića u aktuelnoj sezoni upisali pobjedu, dva remija (nakon jednog remija eliminisani nakon penala u Kupu) i poraz, a u novi okršaj sa protivnikom iz Tuzi ulaze nakon remija sa Petrovcem pod Goricom – 4:4.

„Kada si igrač Budućnosti, bilo koji rezultat sem pobjede nije pozitivan rezultat, posebno ako se uzme u obzir da smo vodili dva puta sa dva gola razlike. Ali, izvukli smo pouke – vidjeli smo šta smo dobro radili, a šta nismo. Najbitnije je da smo shvatili gdje smo griješili i da se ne ponavlja ubuduće“, rekao je Ražnatović.

Bivši mladi reprezentativac Crne Gore i ponajbolji lijevi bek lige igra kvalitetnu sezonu, redovno asistira, ali i pogađa pošto na svom kontu ima četiri efektna gola. Međutim, ispred svega stavlja – tim.

„Što se mene tiče, svjestan sam da uvijek mogu bolje. Ide dobro, igram dobro, treniram dobro, ali uvijek može bolje. Najbitnije od svega je da smo svi podređeni timu, jer iz tima iskoči pojedinac i dok god se držimo kao tim – uvijek će izaći makar jedan pojedinac. Danas ću to biti ja, sjutra neko drugi, na kraju nije ni bitno, važno je samo da se ostvari cilj, a to je titula“, jasno je poručio Andrija Ražnatović.

Derbi se igra bez prisustva navijača.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve