Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Sutjeska nakon remija protiv Jezera sve dalje od titule

Fudbaleri Sutjeske ostali su bez pobjede u četvrtoj utakmici zaredom i na taj način se još više udaljili od prvog mjesta i šampionske titule, pošto nakon remija bez golova u Plavu sada zaostaju četiri boda za ekipom Budućnosti koja ima i dvije utakmice manje.

Fudbaleri Sutjeske ostali su bez pobjede u četvrtoj utakmici zaredom i na taj način se još više udaljili od prvog mjesta i šampionske titule, pošto nakon remija bez golova u Plavu sada zaostaju pet bodova za ekipom Budućnosti koja ima i utakmicu manje.

Sa druge strane Jezero je šesti put na posljednjih sedam mečeva igralo neriješeno. Ekipa iz Plava nakon današnje utakmice ostaje u zoni baraža, na osmom mjestu sa 31 bodom.

Budućnost je imala veliku priliku da se odvoji na sedam bodova razlike, ali ju je u finišu utakmice Pod Goricom zaustavio Petrovac koji je izborio 4:4 i tako sačuvao nade Nikšićana, koje su više simbolične nego realne.

Vodila je Budućnost 10 minuta prije kraja utakmice protiv Petrovca 4:2 i sve je izgledalo da će rutinski da ostvari pobjedu i sačuva prednost, ali su u Petrovčani u finišu stigli do izjednačenja i jednog boda. Najprije je Miloš Brnović u 81. minutu smanjio na 4:3, a izjednačenje gostima donio je Slobodan Babić pet minuta kasnije.

Tako Podgoričani nisu savladali Petrovac ni u četvrtom međusobnom duelu ove sezone – bio je ovo treći remi, a u mečevima ovih rivala je palo čak 22 pogotka.

Budućnost je tako propustila šansu da pobjegne Sutjesci na sedam bodova, i to uz utakmicu manje…

Doskorašnji lider Me4ridijanbet Prve crnogorske fudbalske lige ekipa Nenada Brnovića je na posljednja četiri meča remizirala tri puta, a jednom je poražena, danas prvi put u proljećnom dijelu sezone nije postigla, ali ni primila gol.

Nije bilo previše uzbuđenja u Beranama. Sutjeska je u prvom poluvremenu prijetila sa distance, a domaći najbolju šansu imali u finišu kada je udarac Redžepagića zaustavio Ličina.

U nastavku je Sutjeska imala inicijativu, a domaći najbolje šanse. U 70. minutu je Bošnjak bio neprecizan, lopta je otišla u korner nakon kojeg je ponovo igrač Jezera bio u prilici, šutirao je glavom, ali je Ličina odbranio.

Na drugoj strani je u jednoj situaciji Konrad morao bolje da reaguje, a šansu je imao i Eraković. Crnogorski reprezentativac je šutirao sa distance, a njegov udarac odbranio Kastratović.

Rezultati

Budućnost – Petrovac 4:4

Balša Sekulić 15, 68, Zoran Petrović 44, Uroš Ignjatović 49 – Vasilije Radenović 25, Rodrigo Faust 54, Miloš Brnović 81, Slobodan Babić 86.

Iskra – Dečić 1:3

Miloš Kalezić 46 – Oliver Šarkić 22, Boris Cmiljanić iz penala u 45+1, Erjon Vucaj 63.

Jezero – Sutjeska 0:0

Jedinstvo Franca – Arsenal 0:0

Mornar – Rudar 2:0

Aleksandar Vujačić 34. i 79. iz penala.

Jovan Baošić (Mornar) dobio crveni karton u 61. minutu.

Tabela nakon 29. kola: Budućnost 56 (-1), Sutjeska 51, Arsenal 40, Dečić, Petrovac po 39, Jedinstvo 37, Mornar 35, Jezero 31, Rudar 27, Iskra 26.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve