Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Za Tursku i Siriju do sada prikupljeno više od 50 hiljada eura

Podaci Crvenog krsta Crne Gore

Za pomoć narodu Turske i Sirije, u Crnoj Gori je do sada prikupljeno 54.184 eura, saopštila je generalna sekretarka Crvenog krsta Crne Gore, Jelena Dubak.

Ona je u razgovoru za Anadoliju poručila da je u ovom trenutku najsvrsishodnije da građani Crne Gore doniraju novac kao vid pomoći.

-Do jutros, prikupljeno je 54.184 eura putem žiro računa kod Hipotekarne banke. Takođe, kod mobilnih operatera je dobar odziv putem slanja SMS poruka, a tačan iznos znat ćemo nakon obračunskog perioda, kada sva tri mobilna operatera prenesu sredstva na račun Crvenog krsta Crne Gore – kazala je Dubak.

Ona je naglasila da je prethodnih dana sakupljena velika količina humanitarne pomoći, a da je za sada najefikasniji način da se donira putem novca, jer su takvi inputi od strane turskog crvenog polumjeseca i sirijskog crvenog polumjeseca.

-Logistički zadaci onih koji šalju i primaju humanitarnu pomoć su ogromni. U ovom trenutku prioritet spašavanje života, raščišćavanje ruševina. U Turskoj se nije desio rat, nije poremećeno tržište. Zato je doniranje putem novca u ovom trenutku najsvrsishodnije – poručuje Dubak.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve