Nedjelja, 23 Juna, 2024
Rubrika:

Zelenski: Imamo informacije da Rusija sprema ”eksploziju” na Balkanu

''Obratite pažnju na Balkan. Vjerujte mi, dobijamo informacije: Rusija ima dug plan. Bliski istok, biće barem Balkan, ako sada zemlje svijeta ništa ne preuzmu. Biće ponovo takva eksplozija'', rekao je Zelenski

Rusija može stvoriti nove krize na Balkanu i u Moldaviji kako bi skrenula pozornost svijeta sa rata u Ukrajini, rekao je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.

“Danas svi raspravljaju o krizi na Bliskom istoku. Ali, kao što sam već rekao iskreno, to nije jučerašnji problem. A ni prekjučerašnji problem. Svi znaju za taj stalni sukob i stalni rat, ali niko ne želi okončati to. Budući da je zgodno – u nekom trenutku, samo ponovno uzmite ovaj mehanizam. Ovo je eksplozija na Bliskom istoku, Rusija stoji iza ovoga, sigurni smo, sa svojim saveznikom Iranom”, rekao je afričkim novinarima.

Zelenski je pozvao da se obrati pažnja na Balkan jer dobijaju informacije o ruskim planovima.

“Obratite pažnju na Balkan. Vjerujte mi, dobijamo informacije: Rusija ima dug plan. Bliski istok, biće barem Balkan, ako sada zemlje svijeta ništa ne preuzmu. Biće ponovo takva eksplozija”, rekao je Zelenski.

Prema njegovim riječima, Rusija je ponovno zainteresovana za preusmjeravanje pomoći.

“Kada želite pomoći jednoj zemlji ili počnete dijeliti tu pomoć i pozornost na mnoge zemlje, mnoge izazove, mnoge humanitarne izazove. Moldavija. Sada počinju potkopavati situaciju u Moldaviji. Pokazati da tamo nešto nije u redu tokom izbora. Proglasiti izbore neustavnim. Ponovno srušiti sadašnju vladu. Srušiti vladu koja je proevropska”, kazao je Zelenski.

IzvorKlix

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve