Četvrtak, 13 Juna, 2024
Rubrika:

Vlasti Minesote: Uhapšen policajac povezan sa smrću Džordža Flojda

„Ne možemo dozvoliti pljačku i bezobzirnost. Pomozite mi da uspostavim red", poručio je tokom obraćanja medijima Tim Volc, guverner države Minesota, čiji grad Mineapolis posljednja tri dana potresaju protesti zbog smrti Afroamerikanca Džordža Flojda tokom policijskog privođenja

Vlasti Minesote objavile su da je priveden policajac koji je klečao na vratu Džordža Flojda, nenaoružanog Afroamerikanca preminulog u ponedjeljak tokom policijskog privođenja, slučaja koji je izazvalo talas trodnevnih nasilnih protesta u gradu Mineapolisu, objavila je agencija Asošijeted pres.

Protest zbog smrti nenaoružanog Afroamerikanca (Foto: Julio Cortez)

Prije objave te informacije guverner države Minesota Tim Volc obratio se javnosti – zatraživši uspostavljanje reda u gradu. Nije iznosio nikakve informacije o hapšenju.

„Ne možemo dozvoliti pljačku i bezobzirnost. Pomozite mi da uspostavim red”, poručio je tokom obraćanja medijima Tim Volc, guverner države Minesota, čiji grad Mineapolis posljednja tri dana potresaju protesti zbog smrti Afroamerikanca Džordža Flojda tokom policijskog privođenja.

Volc je rekao da je potrebno da se stanje u Mineapolisu smiri – kako bi se pažnja usredsredila na konkretan problem – utvrđivanja okolnosti smrti Džordža Flojda.

“Stanje na terenu ne dozvoljava nam da se bavimo tim pitanjima – potrebno je da povratimo red u naše društvo – prije nego što počnemo da se bavimo problemima. Očekujemo da će pravda biti zadovoljena“, rekao je Volc.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve