Ponedjeljak, 4 Marta, 2024
Rubrika:

UŽIVO Izrael ponudio Hamasu dvomjesečno primirje ako oslobode sve taoce

Francesca Albanese, specijalna izvjestiteljica Ujedinjenih nacija za okupirane palestinske teritorije, kaže da se nalazimo u ''prelomnom'' trenutku kada je riječ o sukobu u Gazi u sklopu kojeg se ''odvija genocid''. Ministarstvo zdravlja u Gazi, koje vodi Hamas, saopštilo je da je od 7. oktobra u izraelskim napadima ubijeno 25.105 Palestinaca. Žestoke borbe nastavljene su u Kan Junisu. Izraelske odbrambene snage proširiće kopnenu ofanzivu u tom gradu na jugu Pojasa Gaze, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Izraela.

Sukob Izraela i Hamasa ušao je u108. dan. Izraelska vojska najavila je da proširuje kopnenu ofanzivu u Kan Junisu, gradu na jugu Pojasa Gaze.

Francesca Albanese, specijalna izvjestiteljica Ujedinjenih nacija za okupirane palestinske teritorije, kaže da se nalazimo u ”prelomnom” trenutku kada je riječ o sukobu u Gazi u sklopu kojeg se ”odvija genocid”.

Ministarstvo zdravlja u Gazi, koje vodi Hamas, saopštilo je da je od 7. oktobra u izraelskim napadima ubijeno 25.105 Palestinaca. Visoki predstavnik EU Žozep Borelj danas predstavlja mirovni plan u Briselu.

Izrael predložio dvomjesečno primirje Hamasu

Izrael je dao Hamasu predlog preko katarskih i egipatskih posrednika koji uključuje do dva mjeseca pauze u borbama kao deo višefaznog sporazuma, izvijestio je Aksios, prenosi Rojters.

Sporazum bi uključivao oslobađanje svih preostalih talaca koji se drže u Gazi, dodaje se u izvještaju pozivajući se na dva izraelska zvaničnika.

Bijela kuća: Izrael ima obavezu da štiti nedužne ljude u Pojasu Gaze

Izrael ima obavezu prema međunarodnom pravu da štiti nedužne ljude u bolnicama u Pojasu Gaze koliko god je to moguće dok nastavlja vojnu kampanju protiv Hamasa, saopštila je Bijela kuća.

Savjetnik Bijele kuće za nacionalnu bezbejdnost Džon Kirbi rekao je na brifingu za novinare da Izrael ima pravo da se brani, ali da to treba da čini u skladu sa međunarodnim pravom i da zaštiti nedužne ljude u bolnicama, medicinsko osoblje i pacijente, koliko god je to moguće.

Kirbi je naveo da je poznato da Hamas namerno koristi mjesta kao što su bolnice da tu čuva oružje, smješta svoje borce, a da ih čak koristi i za komandne centre i da to dodatno otežava poziciju Izraela, prenio je Rojters.

SAD: Huti nijesu napali naš vojni brod

Američki zvaničnici saopštili su da tvrdnja jemenskih Huta da su izveli napad na američki vojni transportni brod u Adenskom zalivu nije tačna.

Prethodno je vojni portparol jemenskih pobunjenika naveo da njihovi borci nastavljaju da uzvraćaju američkim i britanskim snagama u Crvenom moru i Adenskom zalivu, te da su napali i oštetili američki vojni trasnportni brod.

IDF: Poginula trojica izraelskih vojnika u Kan Junisu

Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su da su još tri njihova vojnika ubijena u zasedi u Kan Junisu, gradu na jugu Pojasa Gaze.

Navodi se da se radi o mladićima starim 27, 24 i 22 godine, a sva trojica su bila pripadnici 202. Bataljona, naveo je Džeruzalem post.

Ukupan broj ubijenih izraelskih vojnika od početka sukoba sa Hamasom 7. oktobra tako je porastao na 535, naveo je IDF

Arapska liga pozvala UN da rezolucijom zaustavi izraelske napade u Gazi

Arapska liga pozvala je danas Vijeće sigurnosti Ujedinjenih nacija da izda obvezujuću rezoluciju za zaustavljanje smrtonosne izraelske ofanzive na blokirani palestinski Pojas Gaze.

Poziv je uslijedio nakon hitnog sastanka koje je organizacija sa sjedištem u Kairu održalo na nivou stalnih delegata na zahtjev Palestine da se razgovara o načinima zaustavljanja izraelskih napada, u kojem je od 7. oktobra ubijeno više od 25.000 ljudi.

Rezolucijom koju je usvojila ta panarapska organizacija poziva se Vijeće sigurnosti UN-a da preuzme svoju odgovornost za održavanje međunarodnog mira i sigurnosti i da donese obavezujuću rezoluciju za zaustavljanje široko rasprostranjenih, sistematskih izraelskih zločina protiv palestinskog naroda.

Arapska liga je pozvala i SAD i zemlje “koje slijede dvostruke standarde i podržavaju izraelsku agresiju”, da slijede stavove u skladu s međunarodnim pravom i pozivaju na potpuni i održiv prekid vatre u Gazi.

Arapska liga je pozvala na obavezu Izraela da “prestane s agresijom na palestinski narod, povuče se iz Pojasa Gaze, ukine opsadu i obuzda svoje planove i napore usmjerene na prisilno raseljavanje”.

Takođe su osudili i eskalaciju izraelskih zločina na okupiranoj Zapadnoj obali, uključujući sistematsko uništavanje palestinskih izbjegličkih kampova i njihove infrastrukture.

Sastanku u Kairu nije prisustvovao generalni sekretar Arapske lige Ahmed Aboul-Gheit, koji trenutno boravi u Briselu kako bi prisustvovao sastanku sa ministrima vanjskih poslova Evropske unije, Izraela, Palestine, Egipta, Jordana i Saudijske Arabije.

Gaza ponovo bez interneta i telefonskih veza

Telekomunikacione i internet usluge ponovo su, po 10. put, prekinute u Pojasu Gaze.

“Sa žaljenjem objavljujemo da su telekomunikacione usluge u Pojasu Gaze prekinute”, navodi se u saopštenju palestinskog operatera telekomunikacionih usluga “Paltel”.

Hezbollah izveo nove napade na izraelske snage

Libanska grupa je objavila da je ispalila rakete na okupljene izraelske trupe oko grada Even Menachem i postigla “direktne pogotke”.

Ranije je Hezbollah naveo da je gađao izraelske položaje na farmama Shebaa, spornom području koje Liban smatra svojim, ali koje je i dalje pod izraelskom okupacijom.

Gallant najavio nastavak napada na Hezbollah

Izraelski ministar odbrane Yoav Gallant sastao se sa svojim francuskim kolegom Sebastienom Lecornuom i izrazio zahvalnost za “predanost Pariza promjeni sigurnosne situacije u južnom Libanu i udaljavanju snaga Hezbollaha od granice”, objavila je izraelska vlada u saopštenju.

“Ministar Gallant je ponovio da Izrael preferira diplomatski kanal, uz istovremeno održavanje vojne pripravnosti”, dodaje se.

“Ministar Gallant je dodao da čak i ako Hezbollah jednostrano prekine vatru, Izrael neće prekinuti vatru sve dok ne bude mogao garantovati siguran povratak stanovnika sjevernih zajednica svojim domovima, nakon promjene sigurnosne situacije duž granice.”

Izraelska vojska tvrdi da je pogodila ciljeve Hezbollaha

Portparol izraelske vojske izjavio je da su njene vazdušne snage napale zgradu u južnom Libanu u kojoj su boravili pripadnici Hezbollaha.

U videu objavljenom na platformi X, mogu se vidjeti eksplozije praćene velikim oblacima dima. Izraelska vojska kaže da to ukazuje na to da je na toj lokaciji bilo pohranjeno oružje.

Izraelska vojska dodala je da je pogođeno još nekoliko drugih ciljeva Hezbollaha.

Huti napali američki vojni brod u Adenskom zalivu

Jemenski Huti kažu da su napali američki vojni transportni brod u Adenskom zalivu, piše Rojters.

Vojni portparol jemenskih pobunjenika naveo je da njihovi borci nastavljaju da uzvraćaju američkim i britanskim snagama u Crvenom moru i Adenskom zalivu.

Sunak: Razočaravajuće Netanjahuovo protivljenje palestinskoj državi

Kabinet premijera Rishija Sunaka ponovio je britansku podršku dvodržavnom rješenju izraelsko-palestinskog sukoba nakon što je izraelski premijer Benjamin Netanjahu rekao da neće pristati na kompromis oko “potpune izraelske sigurnosne kontrole nad svim teritorijama zapadno od rijeke Jordan”.

“Razočaravajuće je čuti ovo od izraelskog premijera”, rekao je novinarima Sunakov portparol.

“Stav Ujedinjenog Kraljevstva ostaje da je rješenje sa dvije države, održivom i suverenom palestinskom koja živi uz siguran Izrael najbolji put do trajnog mira”, dodao je.

Netanjahu je dugo javno iznosio protivljenje palestinskoj državi, ali njegova vlada i dalje uživa podršku Zapada.

U Knessetu pao prijedlog o nepovjerenju Netanyahuovoj vladi

Glasanje o nepovjerenje vladi Benjamina Netanyahua u Knessetu (izraelskom parlamentu) nije prošlo, jer je prijedlog podržalo samo 18 poslanika.

Iako niko od članova Knesseta nije glasao protiv prijedloga, članovi vladine koalicije bojkotovali su glasanje.

Za usvajanje prijedloga o nepovjerenju bio je potreban 61 glas.

Izraelska laburistička stranka saopštila je da je pokrenula prijedlog zbog “neuspjeha izraelske vlade da vrati 136 talaca koje je zarobila teroristička organizacija Hamas”.

Američki viceadmiral: Iran direktno umiješan u napade Huta na teretne brodove

Iran je vrlo direktno umiješan u napade jemenskih Huta na teretne brodove u Crvenom moru, nakon izraelskog napada na palestinski Hamas, rekao je komandant američke mornarice za Bliski istok, viceadmiral Bred Kuper.

On je potvrdio da su se napadi povezani sa ranijim iranskim prijetnjama, koje su se ticale samo Persijskog zaliva i Ormuskog moreuza, sada proširili na veći dio Bliskog istoka.

“Očigledno, akcije Huta, odnosno, njihovi napadi na teretne brodove su najveći koje smo vidjeli u dvije generacije. Činjenice govore da oni napadaju međunarodnu zajednicu, stoga, mislim da ste vidjeli odgovor”, rekao je on za AP.

Iranska misija u Ujedinjenim nacijama nije odmah odgovorila na zahtjev za komentar na Kuperove tvrdnje.

Od novembra, Huti su pokrenuli najmanje 34 napada na brodove koji prolaze kroz Crveno more, ka Sueckom kanalu, što je ključna ruta za energetski i komercijalni teret koji dolazi iz Azije i Bliskog istoka, ka Evropi.

Prethodnih dana, SAD su pokrenule sedam vazdušnih napada na vojne pozicije Huta, ciljajući im vazduhoplovne baze i lokacije sa kojih se ispaljuju rakete na brodove.

Učestalost napada Huta djeluje da je smanjen, za sada, pošto su SAD i saveznici pojačali pomorske patrole u regionu.

U Kan Junisu poginulo najmanje 50 osoba, IDF zatvorio dvije bolnice

U izraelskim vojnim udarima na južni grad Kan Junis u Gazi tokom noći poginulo je 50 Palestinaca, dok je najmanje 100 ranjeno, saopštio je portparol ministarsva zdravlja te enklave.

Navode da su izraelski tenkovi zatvorili pristup u dvije bolnice, El Khair i El Amal u južnom gradu Gaze, Kan Junisu i istovremeno onemogućili povrijeđenima da uđu.

Najveća zdravstvena ustanova enklave, bolnica Naser ostala jedina bolnica u tom gradu koja je u funkciji.

Palestinski Crveni polumjesec saopštio je, kako prenosi Rojters, da je izgubio svaki kontakt sa svojim osobljem u bolnici El Amal u Kan Junisu, gdje se nalazi njeno glavno sjedište za spašavanje.

Izraelski tenkovi takođe su u distriktu El Mavasi u blizini obale Sredozemnog mora zatvorili bolnicu El Khair i stacionirali se kod obližnjeg univerziteta El Aksa.

U bolnici Naser, jedinoj bolnici koja je još uvijek dostupna u Kan Junisu, prema riječima svjedoka, traumatološko odjeljenje je pretrpano ranjenicima koji leže na podu i hodnicima.

U tu zdravstvenu ustanovu, najveću u Gazi koja je još uvijek u funkciji, prema riječima zdravstvenih zvaničnika, tokom noći je primljeno najmanje 20 mrtvih.

“Okupacione snage preko noći pokrenule su neviđen kopneni i vazdušni rat protiv Kan Junisa. Ljudi su zarobljeni u blizini Mavasija, ljudi su zarobljeni u bolnici El Amal, na Univerzitetu El Aksa. Mrtve i ranjene nose kolicima koje vuku magarci”, rekao je ljekar u bolnici Naser koji je zbog straha želio da ostane anoniman.

Portparol ministarstva zdravlja Gaze Ašraf el Kidra potvrdio je da je na desetine mrtvih i ranjenih osoba zarobljeno u Kan Junisu.

“Izraelske okupacione snage onemogućavaju vozilima hitne pomoći da ranjene prevezu iz zapadnog djela Kan Junisa”, dodao je Ašraf el Kidra.

Izraelski tenkovi stigli su do zapadnih područja Kan Junisa, blizu mediteranske obale, u okviru ofanzive koju su prošle nedjelje Izraelske odbrambene snage proširile na taj južni grad enklave, za koji tvrde da predstavlja glavno sjedište militanata Hamasa.

Građani prenose da se u Kan Junisu sprovode najintenzivniji napadi iz vazduha, kopna i mora od početka sukoba u oktobru, u kome je, prema podacima Ministarstva zdravlje Gaze, poginulo najmanje 25.295 Palestinaca.

Najveći dio od 2,3 miliona stanovništva Gaze koje je napustilo svoje domove od početka sukoba, sada se, prema podacima Ministarstva zdravlja Gaze nalazi u dva grada, Deir el Balah i Rafah,koji se nalaze sjeverno i južno od Kan Junisa.

Porodice izraelskih talaca upale u parlament, Netanjahu tvrdi da nema konkretnog prijedloga Hamasa za oslobađanje talaca

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu rekao je danas porodicama talaca koji su zatočeni u Gazi da Hamas nije ponudio konkretni prijedlog za njihovo oslobađanje.

“Uprkos tome šta ljudi govore, nema stvarnog prijedloga Hamasa. To nije istina”, navedeno je u saopštenju Netanjahuovog kabineta u kojem se dodaje da je Izrael ponudio svoju „inicijativu“, ali je dodao da detalje neće otkriti, prenijeli su izraelski mediji.

“Ja o tome govorim najjasnije što mogu, jer ima mnogo netačnih izjava koje vas sigurno muče”, rekao je Netanjahu.

Oko 250 ljudi je oteto i odvedeno u Gazu, od kojih je oko 100 oslobođeno krajem novembra tokom sedmodnevnog primirja u zamjenu za palestinske zatvorenike.

Članovi porodica talaca koje Hamas drži u Gazi upali su danas na sjednicu parlamentarnog odbora u Jerusalimu zahtijevajući da poslanici učine više kako bi oslobodili njihove rođake, prenijela je Beta.

Jordan: Dvodržavno rješenje je jedini izlaz iz ove situacije

Jordanski ministar spoljnih poslova Ajman Safadi osudio je agendu izraelske vlade rekavši da odbijanjem dvodržavnog rješenja za Izrael i Palestinu prkose svijetu.

“Dvodržavno rješenje je jedini izlaz iz ove situacije”, rekao je Ajman Safadi novinarima na sastanku ministara spoljnih poslova Evropske unije u Briselu.

“Oni prkose cijeloj međunarodnoj zajednici i krajnje je vrijeme da svijet zauzme stav”, poručio je Safadi.

Demonstranti blokirali ulaz u Kneset, traže nove izbore

Na desetine ljudi protestuje ispred izraelskog parlamenta Kneseta u Jerusalimu, pozivajući vladu da podnese ostavku i raspiše nove izbore.

“Povratak talaca nije pitanje, to je obaveza broj jedan ove vlade. Taoci su napušteni i kidnapovani, tako da mora učiniti sve da ih vrati”, rekla je odlazeća predsjednica Laburističke partije Merav Mihaeli.

Palestinski Crveni polumjesec: Bolnica Naser na meti intenzivnih napada

Nebal Farsakh, portparolka Palestinskog Crvenog polumjeseca, rekla je za Al Džaziru da je bolnica Naser u Kan Junisu, kao i sve druge bolnice na jugu Gaze, meta intenzivnih napada.

“Nije prvi put da se takvo nešto događa. U proteklih nekoliko sedmica je područje oko bolnice El Amal u Kan Junisu nekoliko puta napadnuto i bombardovano. Sjedište palestinskog Crvenog polumjeseca bilo je meta direktnog napada u kojem su doslovno uništena tri sprata, a ubijeno sedam osoba koje su se nalazile u zgradi”, rekla je Farsakhova.

Dodala je da su oba ova objekta pod opsadom i komunikacijskim prekidom, zbog čega timovi PRCS-a ne mogu odgovoriti na pozive očajnih ljudi u tom području.

“Situacija je veoma opasna, čuju se snažna bombardovanja u tom području… svako ko pokuša izaći ili samo proći ulicom postaje meta”, rekla je Farsakhova.

Gaza: U protekla 24 sata ubijeno 190 Palestinaca, od 7. oktobra 25.295

Ukupno 25.295 Palestinaca je ubijeno, a oko 63.000 povrijeđeno u napadima izraelske vojske na Pojas Gaze od 7. oktobra, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja u Gazi.

U protekla 24 sata, ubijeno je 190 Palestinaca, dok je 340 ranjeno.

Ranije danas, visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Žozep Borelj izjavio je da humanitarna situacija u Pojasu Gaze “ne može biti gora” i poručio da od sada više neće govoriti o mirovnom procesu, već o dvodržavnom rješenju.

On je dodao da će tokom današnjeg sastanka ministara spoljnih poslova EU iznijeti sveobuhvatan pristup ovom pitanju i poručio da smatra da je potrebno prestati govoriti o miru i mirovnom procesu, a konkretnije razgovarati o procesu dvodržavnog rješenja.

Njemačka podržava rješenje sa dvije države

Rješenje dvije države koje bi omogućilo miran suživot između Izraelaca i Palestinaca je jedino rješenje za sadašnji sukob, rekla je njemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok prije nego što je krenula na sastanak ministara spoljnih poslova EU u Briselu.

“Svi oni koji kažu da ne žele da čuju za takvo rješenje nisu donijeli nikakvu alternativu”, ukazala je Berbokova, istovreno pozivajući na hitnu “humanitarnu pauzu” u ratu u Pojasu Gaze.

Hamas: Nema govora o povratku talaca dok traju napadi

Dok izraelske snage pojačavaju napad na Kan Junis u južnoj Gazi, visoki zvaničnik Hamasa Sami Abu Zuhri rekao je da odbijanje izraelskog premijera Benjamina Netanjahua da zaustavi vojne operacije “znači da nema šanse za povratak izraelskih talaca”.

Hamas zahtijeva trajni prekid bombardovanja, povlačenje kopnenih trupa iz Gaze i oslobađanje palestinskih zatvorenika iz izraelskih zatvora u zamenu za 136 talaca.

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu odbacio je Hamasove zahtjeve.

“Ako to prihvatimo, naši su vojnici uzalud poginuli”, rekao je on.

Saudijska Arabija: Nema normalizacije odnosa sa Izraelom bez kredibilnog puta do palestinske države

Ministar spoljnih poslova Saudijske Arabije princ Fejsal bin Farhan izjavio je za CNN da Kraljevina neće normalizovati odnose sa Izraelom niti doprinijeti obnovi Gaze bez kredibilnog puta do palestinske države.

Na pitanje da li će naftom bogata Saudijska Arabija finansirati obnovu u Gazi, princ Fejsal je rekao:

“Sve dok možemo da pronađemo put do rješenja, razrješenja situacije, put koji znači da nećemo ponovo biti ovdje za godinu ili dvije, onda možemo da razgovaramo o bilo čemu. Ali ako se samo vraćamo na status kvo kao što je bilo prije 7. oktobra, na način koji nas priprema za još jednu rundu ovoga, kao što smo vidjeli u prošlosti, taj razgovor nas ne zanima”, istakao je princ Fejsal.

Nove racije širom Zapadne obale, uhapšeno šest Palestinaca

Izraelske snage uhapsile su šest Palestinaca tokom racija u kampu El Favar i gradu Sair u blizini grada Hebrona.

Nakon dugog nestanka struje, u Gazi ponovo rade mobilni telefoni i internet

Nakon dugog nestanka struje izazvanog sukobom Izraela i Hamasa, širom Pojasa Gaze ponovo rade komunikacione mreže.

Gotovo potpuni prekid struje, koji je trajao više od nedjelju dana, doveo je do devetog prekida komunikacija u Gazi od početka rata, navodi se na internet stranici Netblocks.

Fares Samer, šef palestinskog telekomunikacionog provajdera Oredo, potvrdio je za CNN da je mreža reaktivirana u južnoj i centralnoj Gazu, kao i da funkcioniše i na sjeveru palestinske enklave.

“Ovo podrazumijeva aktiviranje komunikacija putem mobilnog telefona i interneta”, rekao je Samer.

IDF: Raketni napad iz Libana na sjever Izraela

Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su da su sa pozicija u južnom Libanu ispaljene tri rakete na nenaseljena područja u blizini Mošava Šomera, zajednice od nekoliko stotina ljudi u blizini Galileje na sjeveru Izraela.

Lansiranje projektila je aktiviralo sirene za uzbunjivanje u zajednici Mošava Šomer, ali su vlasti u početku tvrdile da je u pitanju lažna uzbuna.

Međutim, lokalno stanovništvo je prijavilo da su se čule eksplozije i udari u blizini njihovog naselja, a vlasti su potom utvrdile da su tri projektila pogodila tu oblast.

Za sada nema izvještaja o povređenima ili materijalnoj šteti.

Borelj: Humanitarna situacija u Gazi ne može biti gora, želim rješenje sa dvije države

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Žozep Borelj izjavio je danas, pred početak sastanka EU posvećenog mirovnom planu za Gazu, da od sada neće govoriti o mirovnom procesu, već da želi rješenje sa dvije države.

On je takođe istakao da humanitarna situacija u Pojasu Gaze, ne može biti gora.

Specijalna izvjestiteljka UN-a: U Gazi se ‘dešava genocid’

Francesca Albanese, specijalna izvjestiteljica Ujedinjenih nacija za okupirane palestinske teritorije, kaže da se nalazimo u ”prelomnom” trenutku kada je riječ o sukobu u Gazi u sklopu kojeg se ”odvija genocid”.

“Vrijeme je da tražimo pravdu za sve. Taoci moraju odmah biti oslobođeni. Kao i hiljade palestinskih zatvorenika koje je Izrael samovoljno zatvorio”, napisala je Albanese na društvenoj mreži X, odgovarajući na tvit generanog sekretara UN-a Antonija Guterresa.

Žestoke borbe nastavljene u Kan Junisu

Žestoke borbe nastavljene su u Kan Junisu. Izraelske odbrambene snage proširiće kopnenu ofanzivu u tom gradu na jugu Pojasa Gaze, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Izraela.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je da Tel Aviv odbacuje Hamasove zahtjeve za “predajom” Izraela u zamjenu za oslobađanje preostalih 136 talaca u palestinskoj enklavi.

Sa druge strane, Hamas je u prvom javnom izvještaju naveo da je njegov napad 7. oktobar na Izrael bio “neophodan korak” da bi se suprotstavio “svim izraelskim zavjerama protiv palestinskog naroda”, pozvavši na hitan prekid “izraelske agresije”.

Ministarstvo zdravlja u Gazi: Od 7. oktobra ubijeno 25.105 Palestinaca

Ministarstvo zdravlja u Gazi, koje je pod kontrolom Hamasa, navelo je da je od 7. oktobra ukupno 25.105 Palestinaca ubijeno, a 62.681 njih je ranjen u izraelskim napadima.

Za to vrijeme, visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Žozep Borelj za danas najavio je da će na sastanku u Briselu predstaviti mirovni plan u deset tačaka, kako bi se okončao sukob koji traje već gotovo četiri mjeseca.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve