Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

U padu vojnog helikoptera poginula dva pilota, umalo pao na pijacu

U saopštenju se navodi da nema žrtava na zemlji gdje se srušio helikopter, koji je pri padu zamalo pao na voćnu pijacu gdje je u tom trenutku bio prisutan veći broj ljudi, kao i naseljeno područje u gradu Kavite koji se nalazi na oko 20 kilometara od Manile

U padu jednog helikoptera filipinske vojne mornarice, koji se rano jutros srušio južno od glavnog grada Manile, poginula su dva pilota, saopštili su lokalni zvaničnici.

U saopštenju se navodi da nema žrtava na zemlji gdje se srušio helikopter, koji je pri padu zamalo pao na voćnu pijacu gdje je u tom trenutku bio prisutan veći broj ljudi, kao i naseljeno područje u gradu Kavite koji se nalazi na oko 20 kilometara od Manile.

Portparol vojske pukovnik Francel Padila rekao je da uzrok pada još nije poznat, ali da su dvojica poginulih pilota „izvršili sve hitne procedure“.

Policijski istražitelj rekao je za AP da je helikopter poletio sa aerodroma Sengli na rutinski trenažni let oko provincije Kavite i da se srušio desetak minuta kasnije.

Hitna pomoć i spasioci izvukli su pilota instruktora i njegovog kolegu iz olupine, ali su oni u bolnici proglašeni mrtvim.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve