Četvrtak, 22 Februara, 2024
Rubrika:

Tramp prijeti Iranu

Američki predsjednik Donald Tramp nastavio je da zaoštrava odnose sa Iranom. U posljednjoj od serije objava na svom Tviter profilu zaprijeti se azijskoj sili da “neće biti blag prema njima kao što je to bio Barak Obama”.

– Iran se igra vatrom – ne cijeni koliko je Obama bio ljubazan prema njima. Ja sigurno neću biti!, napisao je Tramp na svom Tviter profilu.

v tramp tvit iran

Američki predsjednik je tako nastavio tamo gdje je stao u četvrtak, kada je upozorio Iran zbog ispaljivanja balističke rakete. Teheran se ne trudi da ublaži situaciju, već je istom mjerom odgovario Trampu, uz poruku:

– Ne plašimo se vaših prijetnji. Ovo nije prvi put da tako neiskusna osoba prijeti Iranu. Nije nam potrebna dozvola nijedne zemlje kako bismo se branili, navedeno je u zvaničnom saopštenju koje je javnosti predočio Ali Akbar Velajati, glavni savjetnik iranskog Vrhovnog vođe Alija Hamneija.

Tramp je juče dodao da bi Iran “trebalo da bude zahvalan” na “užasnom (nuklearnom) sporazumu koji su SAD zaključile sa njim”.

– Iran je bio na koljenima i pred kolapsom prije nego što su SAD pritekle i pružile mu spasonosnu pomoć u obliku sporazuma: 150 milijardi dolara, tvrdi Tramp.

Američki predsjednik je tokom svoje predsjedničke kampanje isticao kako je “čvrst stav prema Iranu jedan od osnova njegove spoljne politike”.

Izvor: Blic.rs

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve