Nedjelja, 3 Marta, 2024
Rubrika:

Tramp pokušao da objasni “šta se desilo u Švedskoj”

Nakon što se američki predsjednik Donald Tramp obrukao govoreći o nepostojećem incidentu, danas je pokušao da objasni na šta je mislio.

Tramp je rekao da se njegova izjava “odnosila na nešto što je vidio na televiziji”.

Govoreći u subotu na jednom skupu na Floridi o napadima koji su se dogodili u Evropi, Tramp je rekao “pogledajte šta se dogodilo prethodne noći u Švedskoj”.

U međuvremenu na društvenim mrežama su se pojavili razni komentari, a bivši švedski premijer Karl Bilt napisao je na Tviteru: “Švedska? Teroristički napad? Šta li je on (Tramp) pušio? Pitanja ima mnogo”.

Tramp je naveo da se njegov komentar odnosi na priču o imigrantima i Švedskoj koja je prikazana na televiziji Foks njuz, međutim nije rekao kada je emitovana.

AP ocjenjuje da je Tramp možda mislio na dio emisije “Taker Karlson tunajt” u kojoj je navedeno da je Švedska prošle godine prihvatila više od 160.000 tražilaca azila, ali je samo 500 njih dobilo posao. U emisiji je, takođe, navedeno da je talas nasilja i silovanja uslijedio poslije priliva migranata.

Bijela kuća je saopštila da je Tramp govorio generalno o “porastu kriminala” kada je opisivao izgleda nepostojeći incident, braneći svoj stav o zabrani ulaska državljanima sedam muslimanskih zemalja, navodi Bi-Bi-Si.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve