Srijeda, 26 Juna, 2024
Rubrika:

Tehnološke kompanije u Bijeloj kući

Sastanak koji će biti održan u petak održava se nakon dvije masovne pucnjave, jedna u Dejtonu druga u El Pasu, za koje brojni vjeruju da su podstaknute nasiljem na internetu i mržnjom

Američke tehnološke kompanije dobile su poziv od Bijele kuće da učestvuju na okruglom stolu o nasilnom ekstremizmu na internetu.

Foto: ASSOCIATED PRESS

Sastanak koji će biti održan u petak održava se nakon dvije masovne pucnjave, jedna u Dejtonu druga u El Pasu, za koje brojni vjeruju da su podstaknute nasiljem na internetu i mržnjom.

Bijela kuća još uvijek nije objavila o kojim se kompanijama radi. Ne očekuje se da će na sastanku učestvovati američki predsjednik Donald Tramp.

Tramp je ove sedmice uputio Ministarstvo pravosuđa na saradnju sa online platformama kaoi državnim i lokalnim samoupravama na “razvoju alata koji mogu otkriti potencijalne masovne ubice prije nego što napadnu”.

Neki republikanci za masovne pucnjave okrivljuju video igrice i internet kulturu. Demokrati ukazuju na Trampovu retoriku kao poticanje okruženja mržnje koja je dovela do nasilja.

IzvorRSE

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve