Srijeda, 17 Aprila, 2024
Rubrika:

Taksin Šinavatra od sjutra na slobodi

Šinavatra je u bolničkom pritvoru od avgusta, nakon dramatičnog povratka iz inostranstva  nakon 15 godina samoizgnanstva u koje je otišao kako bi izbjegao zatvor zbog sukoba interesa

Zatvoreni bivši tajlandski premijer Taksin Šinavatra biće pušten 18. februara, rekao je premijer Srettha Thavisin.

Šinavatra je u bolničkom pritvoru od avgusta, nakon dramatičnog povratka iz inostranstva  nakon 15 godina samoizgnanstva u koje je otišao kako bi izbjegao zatvor zbog sukoba interesa.

Kralj mu je zatvorsku kaznu od osam godina preinačio u godinu dana nakon povratka, a odslužio je šest mjeseci u bolničkom pritvoru zbog neotkrivenog zdravstvenog stanja.

Do sada nije bilo izvjesno kada će biti oslobođen, a 18. februar je prvi dan njegovog ispunjavanja uslova za uslovni otpust.

Odbjegli tajlandski bivši premijer u augustu je kročio na tajlandsko tlo prvi put od 2008, vrativši se iz egzila u zatvor samo nekoliko sati prije glasanja u parlamentu o osnivanju vlade.

Taksin (74) se nakratko pojavio s članovima obitelji na terminalu privatnih aviona u vazdušnoj luci u Bangkoku, smiješeći se i mašući stotinama pristaša, prije nego što je u policijskom konvoju odveden do Vrhovnog suda, a zatim u zatvor.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve