Subota, 13 Aprila, 2024
Rubrika:

Stoltenberg: Nema dokaza da je Rusija planirala napad na NATO saveznice

''Preliminarna istraga je pokazala da su vjerovatno ukrajinske rakete koje su presrele ruske. Ali ja želim da bude jasno, to nije krivica Ukrajine. Rusija snosi krivicu za pokretanje invazije''

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg kazao je da nema dokaza da je raketa koja je palja u Poljsku i usmrtila dvoje ljudi namjerni atak na NATO teritoriju, niti da ima dokaza da je Rusija planira akciju protiv saveznika.

Stoltenebrg je na konferenciji za medije nakon završenog vanrednog sastanka saveznika, kazao da ”preliminarna istraga je pokazala da su vjerovatno ukrajinske rakete koje su presrele ruske. Ali ja želim da bude jasno, to nije krivica Ukrajine. Rusija snosi krivicu za pokretanje invazije”

Stoltenberg je izrazio saučešće zbog izgubljenih života u Poljskoj.

”Iskazujemo solidatrnost sa Poljskom i nastavićemo da podržavamo Ukrajinu u njenoj odbrani od rusije. Rusija mora zaustaviti ovaj besmisleni rat”, dodao je generalni sekretar NATO, navodeći da je razgovarao sa predsjednicima Poljske i SAD.

”Saglasili smo se da moramo ostati oprezni i blisko sarađivati. Ostajemo ujedinjeni i radimo ono što je neophodno da zašittimo saveznike”, kazao je šef NATO.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve