Ponedjeljak, 4 Marta, 2024
Rubrika:

Snijeg na sjeveru Kine zatvorio puteve: Željeznički saobraćaj u prekidu, škole ne rade

Ovo je prvi veći snijeg ove godine za veliki dio Kine, izuzimajući planinske predjele na sjevroistoku blizu granice sa ruskim Sibirom

Velike snježne padavine noćas snijegom su obavile veći dio sjeverne Kine zbog čega su danas u nekim delovima zatvoreni putevi, prekinut željeznički saobraćaj i otkazana nastava u školama.

Crveno upozorenje za mećavu na snazi je bilo do sredine prije podneva u Džengdžuu glavnom gradu provincije Henan, a škole su zatvorene u tom gradu i još dva grada u Henanu, javila je državna televizija CCTV.

Aerodrom u Džengdžuu takođe je bio zatvoren do 11 sati po lokalnom vremenu.

Ukupno 134 dionica puteva u 12 provincija, uključujući 95 na autoputevima zatvoreno je jutros zbog snijega i ledenih uslova, javila je televizija. Nekoliko željezničkih linija u dva dijela provincije Šanksi su u prekidu.

Ovo je prvi veći snijeg ove godine za veliki dio Kine, izuzimajući planinske predjele na sjevroistoku blizu granice sa ruskim Sibirom.

Tanak sloj snijega prekrio je krovove i parkirana vozila u centru Pekinga. Ulice su tamo uglavnom raščišćene, a radnici uklanjaju preostali snijeg sa trotoara.

Grupa za javni saobraćaj u Pekingu saopštila je da je jutros prekinuto 187 autobuskih linija. Neke linije podzemne željeznice dodaju vozove tokom jutarnje gužve, navela je televizija.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve