Utorak, 25 Juna, 2024
Rubrika:

Šef španske diplomatije bez pardona prema Izraelcima: Odgovorićemo na sve provokacije i prevare

Na konferenciji za medije nakon sjednice Vlade, šef španske diplomatije Hose Manuel Albares izjavio je kako će Španija dati čvrst i smiren odgovor u koordinaciji s Norveškom i Irskom

Ministar vanjskih poslova Španije Hose Manuel Albares reagovao je na izjave izraelskih zvaničnika nakon što su Španija, Norveška i Irska priznale nezavisnost Palestine te je poručio kako će tri zemlje zajednički odgovoriti na sve.

Na konferenciji za medije nakon sjednice Vlade, šef španske diplomatije Hose Manuel Albares izjavio je kako će Španija dati čvrst i smiren odgovor u koordinaciji s Norveškom i Irskom.

“Odgovorićemo na provokacije i prezrene prevare ministra vanjskih poslova Izraela Yisraela Katza. On nastoji skrenuti pažnju s priznanja palestinske države”, rekao je Albares.

Takođe, naglasio je kako će odgovor Osla, Dablina i Madrida doći u pravo vrijeme.

“To će se dogoditi kada mi donesemo odluku, a ne kada drugi odluče”, poručio je.

Na kraju, osvrnuo se i na to što se izraelski zvaničnici često oglašavaju na društvenoj mreži X.

“Izrael bi vjerovatno bio zainteresovan da se razgovara o tvitovima umjesto o odlukama Međunarodnog suda pravde, međunarodnoj zakonitosti, prekidu vatre, humanitarnoj pomoći i oslobađanju talaca, a ne o priznanju Palestine”, zaključio je Albares.

Podsjetimo, nakon što je Sančez na konferenciji za medije rekao kako će Španija priznati Palestinu, uslijedila je reakcija ministra vanjskih poslova Izraela.

“Oni pozivaju na nestanak Države Izrael i uspostavljanje palestinske islamske terorističke države od rijeke do mora”, rekao je Katz.

IzvorAjB

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve