Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Putin pozvao SAD i NATO da snose troškove obnove u Avganistanu

Putin je rekao da bi SAD i NATO trebali snositi troškove obnove ratom razorenog Avganistana jer su uglavnom odgovorni za tamošnju situaciju

Ruski predsjednik Vladimir Putin pozvao je u petak navečer Sjedinjene Američke Države (SAD) i Sjevernoatlantski savez (NATO) da snose troškove obnove u Avganistanu.

Putin, koji je u COVID samoizolaciji, video javljanjem je prisustvovao na dva samita Šangajske organizacije za saradnju (SCO) i Organizacije ugovora o kolektivnoj sigurnosti (ODKB), koji su održani u glavnom gradu Tadžikistana Dušanbeu.

Izrazivši podršku uspostavljanju kontakata između SCO-a i Avganistana, Putin je naglasio da bi organizacija trebala udvostručiti napore u spriječavanju prijetnji terorizma, trgovine drogom i vjerskog ekstremizma koji potječu iz Avganistana, prenosi Anadolija.

Putin je rekao da bi SAD i NATO trebali snositi troškove obnove ratom razorenog Avganistana jer su uglavnom odgovorni za tamošnju situaciju.

“Podržavamo odluku o pokretanju iranskog procesa članstva u SCO-u, koja je podnesena na odobrenje Vijeću šefova država SCO-a”, poručio je Putin.

Izrazivši ozbiljnu zabrinutost zbog situacije u dolini Panjshir i uopšteno zbog najnovijih dešavanja u Avganistanu, Putin je pozvao na bližu saradnju između oružanih snaga zemalja članica SCO-a.

Izvorklix.ba

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
JoleHR
19.09.2021-02:43 02:43

Nema problema ruski iskompleksirani patuljče, kad ti prvo platiš svoju štetu iz 80-tih godina za svoje ubljuvane komuniste i to su radili po Afganistanu. Ujedno napuši se spolovila kompleksašu ruski….ništa bolji nisi od onih koje prozivaš. Smeće rusko.