Subota, 13 Aprila, 2024
Rubrika:

Prvi tanker koji prevozi tečni gas iz SAD stigao u Njemačku

Rezerve u njemačkim skladištima gasa porasle su u prvim danima 23. za više od 90 odsto pošto su visoke temperature u većem dijelu centralne Evrope smanjile potražnju za grijanjem

Prvi tanker koji prevozi pošiljku tečnog prirodnog gasa iz SAD stigao je u Njemačku kao dio pomoći toj državi da smanji gasnu zavisnost od Rusije.

Tanker Maria Enerdži (Maria Energy) stigao je u luku Vilhelmšafen u Sjevernom moru, gdje će se pošiljka tečnog prirodnog gasa ponovo pretvoriti u gas na prvom terminalu za tečni gas u Njemačkoj koji je prošlog mjeseca svečano otvorio njemački kancelar Olaf Šolc.

Njemačka pokušava da spriječi energetsku krizu, pa je zbog toga, pored novih terminala, ponovo aktivirala stare elektrane na naftu i ugalj i produžila rad svojih nuklearnih elektrana, koje bi, prema ranijim planovima, trebalo da završe sa radom do kraja godine.

Borci za zaštitu životne sredine objavili su da će organizovati protest zbog dolaska Maria Enerdži, tvrdeći da Njemačka ne bi trebalo da uvozi fosilna goriva, posebno gas.

Rezerve u njemačkim skladištima gasa porasle su u prvim danima 23. za više od 90 odsto pošto su visoke temperature u većem dijelu centralne Evrope smanjile potražnju za grijanjem.

IzvorN1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve