Utorak, 21 Maja, 2024
Rubrika:

Predsjednica Gruzije: Rusija vodi hibridni rat, hoće da nas vrati u orbitu Kremlja

Ona je kritikovala i gruzijsku vladu, rekavši da ona ne ispunjava preporuke Evropske unije, već da, kako kaže, ide protiv preporuka Brisela

Gruzijska predsjednica Salome Zurabičvili izjavila je danas da Rusija sprovodi kampanju hibridnog ratovanja sa ciljem da se Gruzija, kako je navela, vrati u orbitu Kremlja i uništi njene nade da će se pridružiti Evropskoj uniji.

“Sada smo test za ruski hibridni rat, a ne za direktan rat”, rekla je Zurabičvili u intervjuu za londonski Tajms.

Ona je kritikovala i gruzijsku vladu, rekavši da ona ne ispunjava preporuke Evropske unije, već da, kako kaže, ide protiv preporuka Brisela.

“Deklarisana politika je jedno, ali prava politika stranke Gruzijski san sve vreme je bila da ugrozi naš put u Evropu”, rekla je Zurabičvili.

Prema njenim riječima, “jedina stvar koja ovo može da objasni jeste da postoji pritisak Rusije”.

“Da li je to zbog ličnog pritiska ili tako nešto, ne znam. To ne moraju biti direktne prijetnje. Rusija vodi propagandni rat protiv Gruzije, kao i da finansirane proruske grupe unutar zemlje”, zaključila je ona.

IzvorKlix

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
kupus
21.04.2024-07:22 07:22

Nece vas rusi ni taci od bijede nema sto uzet a visi problem sebi stvarat nece .Rusima voda ne mirise znaju oni dobro dje ima zlatnih kasika Gruzija da ima sto vrijedno davno bi ona bila u sape rusa- nece oni vas tac koliko mis macku a vide vas koliko vi vidite zmiji usi !