Subota, 25 Maja, 2024
Rubrika:

Potraga za tijelima stradalih u srušenoj zgradi kod Majamija se privodi kraju

Zgrada se srušila 24. juna i osim u prvim satima poslije rušenja, niko nije izvučen živ. Spasioci su zvaničan kraj potrage za preživjelima proglasili prošle nedjelje, kada su rekli da ''nema šanse da ima preživjelih u ruševinama''

Potraga za tijelima žrtava u ruševinama stambene zgrade u Surfsajdu kod Majamija privodi se kraju, naveli su tamošnji zvaničnici.

Za sada je iz ruševina izvučeno 97 tijela, od kojih je 90 identifikovano, a i dalje se traže posmrtni ostaci osam osoba, prenosi Glas Amerike.

„Trenutan broj mrtvih, 97, je srceparajući, ogroman gubitak života“, napisala je na Tviteru načelnica okruga Majami Dejd Danijela Levin Kava.

Zgrada se srušila 24. juna i osim u prvim satima poslije rušenja, niko nije izvučen živ. Spasioci su zvaničan kraj potrage za preživjelima proglasili prošle nedjelje, kada su rekli da „nema šanse da ima preživjelih u ruševinama“.

Sa mjesta nesreće uklonjeno je skoro 10 miliona kilograma šuta, a spasioci su se trudili da pronadju i lične stvari žrtava i njihovih porodica, koliko god je to bilo moguće.

Uzrok rušenja 12-spratnice stare 40 godina i dalje nije utvrdjen.

U izvještaju inženjera iz 2018. ukazuje se da su na zgradi uočena ozbiljna oštećenja koja nisu popravljena.

Zvaničnici na južnoj Floridi naredili su vanrednu inspekciju svih sličnih zgrada, pa je evakusisana jedna višespratnica u Nort Majami Biču.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve