Nedjelja, 23 Juna, 2024
Rubrika:

Ponovo isključen internet u Iranu

Blokada interneta otežala je demonstrantima objavljivanje video zapisa na društvenim mrežama kako bi stvorili podršku ali i pristup pouzdanim izvještajima o razmjerama nemira

Iranske vlasti su blokirale pristup prekookeanskim sajtovima na mobilnom internetu u nekoliko provincija, javila je iranska novinska agencija u srijedu, dan prije no što je na društvenim mrežama objavljen poziv za nove proteste.

foto AFP

Objave na društvenim mrežama i porodice ljudi ubijenih u nemirima prošlog mjeseca zbog povećanja cijena benzina, pozvali su na nove proteste u četvrtak ali i komemoraciju za umrle.

Poluzvanična novinska agencija ILNA citirala je izbor iz Ministarstva za komunikacije i informacione tehnologije koji kaže da je gašenje interneta naređeno od strane “sigurnosnih zvaničnika” te da obuhvata provincije Alborz, Kurdestan i Zajan u centralnom i zapadnom Iranu kao i Fars na jugu.

“Prema informacijama ovog izvora, moguće je da će više provincija biti pod uticajem gašenja međunarodne povezanosti mobilnim internetom”, saopštili su iz ILNA-e.

U novembru su u Iranu takođe ugasili internet na sedam dana kako bi pomogli u gušenju proteste koji su započeli zbog povećanja cijene goriva ali su se pretvorili u političke proteste koji su doveli do najkrvavije krize u 40-godišnjoj istoriji Iranske Islamske Republike.

Blokada interneta otežala je demonstrantima objavljivanje video zapisa na društvenim mrežama kako bi stvorili podršku ali i pristup pouzdanim izvještajima o razmjerama nemira.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve