Utorak, 5 Marta, 2024
Rubrika:

Politiko: Putin pomilovao dvojicu kanibala, jer su se borili u Ukrajini

List navodi da su, prema informacijama nekoliko ruskih medija, pomilovana dvojica osuđenih ubica Denis Gorin i Nikolaj Ogolobijak, koji su jeli meso svojih žrtava

Predsjednik Rusije Vladimir Putin pomilovao dvojicu osuđenih kanibala jer su se borili u ratu u Ukrajini, objavio je juče Politiko pozivajući se na ruske medije.

List navodi da su, prema informacijama nekoliko ruskih medija, pomilovana dvojica osuđenih ubica Denis Gorin i Nikolaj Ogolobijak, koji su jeli meso svojih žrtava.

Poltiko napominje da, „prema tradiciji pokojnog vođe grupe Vagner Jevgenija Prigožina, Kremlj koristi osuđene zločince svih vrsta kao vojnike i spreman je da pomiluje sve one koji se bore u ratu protiv Ukrajine kao ’heroje specijalne vojne operacije’“.

Ovaj medij prenosi da je ruski ogranak Radija Slobodna Evropa pod nazivom Sibir Rili izvijestio kako je „kanibal sa Sahalina Denis Gorin sada slobodan čovjek, iako je najpre 2003. godine ubio jednu osobu, a potom pušten 2010. godine, da bi kasnije usmrtio još najmanje tri osobe, zbog čega je ponovo uhapšen 2012. godine i osuđen na 22 godine zatvora“.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve