Petak, 14 Juna, 2024
Rubrika:

Podrška Bajdenu na najnižem nivou u posljednje dvije godine

Istraživanje je pokazalo da samo 36 odsto Amerikanaca odobrava Bajdenov rad, što je pad sa 38 odsto iz aprila, prenosi Hina, pozivajući se navode Reutersa

Podrška američkom predsjedniku Džo Bajdenu ovaj je mjesec pala na najniži nivo u gotovo dvije godine, izjednačivši se sa najnižim postotkom njegovog mandata, pokazala je anketa Reutersa i Ipsosa.

Istraživanje je pokazalo da samo 36 odsto Amerikanaca odobrava Bajdenov rad, što je pad sa 38 odsto iz aprila, prenosi Hina, pozivajući se navode Reutersa.

Povratak je to na najnižu podršku demokratskom predsjedniku iz jula 2022, pola godine prije nego što će se Bajden na izborima 5. novembra suprotstaviti republikanskom kandidatu Donaldu Trampu.

Blaga prednost

Bivši predsjednik Tramp ima malu prednost pred aktuelnim izborima u ključnim saveznim državama za koje se vjeruje da će odrediti pobjednika.

Druga anketa Reutersa i Ipsosa pokazala je i da se brojne demokrate ne slažu sa Bajdenovim odgovorom na izraelsku ofanzivu na Pojas Gaze, što dodatno ugrožava njegove izglede na izborima u novembru.

Oba kandidata imaju značajne izazove sa kojima se suočavaju prije onoga što se očekuje da će biti tijesna trka i prvi revanš američkih predsjedničkih izbora nakon gotovo 70 godina.

Tramp je veći dio aprila proveo u sudnici na Manhattanu u prvom od četiri krivična postupka koja se vode protiv njega.

Bajdenove slabosti uključuju zabrinutost zbog njegove dobi (ima 81 godinu) kao i oštre kritike dijela njegove Demokratske stranke zbog njegove podrške izraelskom ratu u Gazi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve