Subota, 13 Aprila, 2024
Rubrika:

Olimpijada: Južnokorejska TV se izvinila zbog pice, Drakule i Černobilja

Italiju su predstavili kao zemlju pice, Rumuniju kao dom grofa Drakule, a Ukrajinu kao državu u kojoj se desila černobiljska katastrofa

Južnokorejska televizija MBC izvinila se zbog uvredljivog opisivanja država čiji timovi učestvuju na Ljetnim olimpijskim igrama u Tokiju, nakon što su Italiju predstavili kao zemlju pice, Rumuniju kao dom grofa Drakule, a Ukrajinu kao državu u kojoj se desila černobiljska katastrofa.

Televizija je koristila fotografije i pisane opise za zemlje tokom svečanog otvaranja Igara, a izvinjenje je uslijedilo nakon žalbi u vezi sa “uvredljivim” i “smiješnim” prikazima.

Tvrdeći da je namjera bila da gledaoci brzo shvate o kojim zemljama je riječ, televizija u saopštenju navodi da je to bila “greška za koju nema izgovora”.

Direktor televizije Park Sung Džae uputio je izvinjenje, rekavši da je MBC narušio olimpijske vrijednosti prijateljstva, solidarnosti i harmonije.

“Poklanjam se i duboko se izvinjavam”, rekao je Park, uz napomenu da televizija ulaže sve napore kako bi se spriječili novi incidenti.

Bi-Bi-Si podsjeća da televizija nije uvrijedila samo pomenute tri zemlje.

Prilikom izlaska sportista Haitija, na ekranu je pisalo da se radi o zemlji u kojoj je nestabilna politička situacija zbog ubistva predsjednika, Sirija je predstavljena kao zemlja u kojoj traje građanski rat posljednjih 10 godina, kao simbol Norveške prikazan je komad lososa, dok je Čad opisan kao “tamno srce Afrike”.

Ista televizija kažnjena je nakon otvaranja Ljetnih olimpijskih igara u Pekingu 2008. godine, kada je Zimbabve opisala kao zemlju sa “smrtonosnom” inflacijom.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve