Subota, 24 Februara, 2024
Rubrika:

Olena Zelenska: U smrtnoj smo opasnosti

U ekskluzivnom intervjuu koji će biti emitovan danas, Olena Zelenska je rekla da usporavanje pomoći predstavlja smrtnu opasnost za njenu zemlju

Ukrajinci su u „smrtnoj opasnosti“ ako budu ostavljeni da umru, a zapadne zemlje ne nastave sa finansijskom podrškom, upozorila je prva dama Ukrajine Olena Zelenska u intervjuu za BBC.

Ukrajinci su u „smrtnoj opasnosti“ ako budu ostavljeni da umru, a zapadne zemlje ne nastave sa finansijskom podrškom, upozorila je prva dama Ukrajine Olena Zelenska Prva dama Ukrajine razgovarala je za BBC dan nakon što su republikanski senatori u SAD blokirali ključni zakon o pomoći.

On bi Ukrajini pružio podršku u vrijednosti od više od 60 milijardi dolara (47,8 milijardi funti).

„Ako se svijet umori, jednostavno će nas pustiti da umremo“, kazala je.

Predsjednik Bajden je rekao da bi neusjpeh da se dogovori pomoć Ukrajini bio „poklon“ za predsjednika Vladimira Putina, upozorivši da će istorija „oštro suditi onima koji su okrenuli leđa cilju slobode“.

U ekskluzivnom intervjuu koji će biti emitovan danas, Olena Zelenska je rekla da usporavanje pomoći predstavlja „smrtnu opasnost“ za njenu zemlju.

„Zaista nam je potrebna pomoć. Jednostavnim riječima, ne možemo se umoriti od ove situacije, jer ako to uradimo, umiremo. A ako se svijet umori, jednostavno će nas pustiti da umremo“.

Prva dama je nastavila: „Veoma nas boli kada vidimo znakove da strastvena spremnost da se pomogne može da izblijedi. To je za nas životno pitanje. Stoga, boli to vidjeti“.

Velika Britanija takođe poziva političare u Vašingtonu da se dogovore oko Ukrajine.

Ministar spoljnih poslova Velike Britanije Dejvid Kameron rekao je tokom ovonedjeljne posjete Vašingtonu da su SAD „kola“ zapadne koalicije koja podržava borbu Ukrajine protiv Rusije.

On je pozvao SAD da ne daju Putinu „božićni poklon“ blokiranjem milijarde dolara finansijske podrške potrebne za nastavak rata protiv ruskih snaga.

Nema sumnje da se stav međunarodne zajednice prema Ukrajini promijenio, piše BBC.

Puna podrška u Vašingtonu ne može biti zagarantovana – a ipak se osnove sukoba nisu pomjerile.

Ukrajina je iznenadila svijet kada su njene oružane snage spriječile osvajanje zemlje u februaru 2022. Mnoge zapadne zemlje su ih zauzvrat iznenadile entuzijastičnom podrškom. Međutim, Ukrajina ne može da nastavi da ide istim putem bez pomoći i podrške drugih zemalja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
09.12.2023-14:47 14:47

Ova Uzas se ne smije desiti..da svijet..i fasisti stanu na stranu masovnog ubicu-fasistu..Klicko..treba da se stidi..da u ovom teskom vremenu kritikuje Zelenskog..naime gospodin Zelenski je borac vijeka..koji svake noci..mora lezaljku promijeniti..da ga ne ubiju..