Nedjelja, 3 Marta, 2024
Rubrika:

Obama za kraj rasplakao potpredsjednika Bajdena (VIDEO)

Američki predsjednik na odlasku Barak Obama iznenadio je svog potpredsjednika Džozefa Bajdena uručenjem priznanja Medalje slobode. Organizovao je oproštajnu ceremoniju na kojoj je u centru pažnje bio upravo Bajden, Obamina desna ruka.

Obama ga je nazvao “lavom američke istorije”, a 74-godišnji Bajden se okrenuo leđima publici i medijima kako bi se sabrao i suspregnuo suze.

Nakon emotivnog Obaminog govora, Bajden je primio Medalju slobode, najviše građansko odličje koje jedan Amerikanac može primiti.

– Samo sam htio odati priznanje nekome ko je bio sa mnom tokom cijelog ovog putovanja, ali i nekome ko je podredio cijeli svoj život služenju ovoj državi. On je najbolji potpredsjednik kojeg je Amerika ikad imala, rekao je Obama.

– A i ovim dajem priliku internetu da još malo priča o našoj muškoj ljubavi, našalio se predsjednik.

Šokirani Bajden se morao sabrati prije nego što se obratio publici, a zatim je kazao kako mu je predsjednik mnogo pomogao i finansijski kad se njegov sin borio za život.

– Mislio sam da smo tu radi tebe Barak, i radi Mišel, i da ćemo nazdraviti ovom divnom putovanju kroz koje smo prošli. Gospodine predsjedniče, zavukli ste se u moje srce, kao i cijela vaša porodica. Izvanredni ste, i to nije pretjerivanje. Vječni sam dužnik vašoj porodici i dok god dišem biću tu za vas. Veliko, veliko hvala, rekao je Bajden.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve