Subota, 25 Maja, 2024
Rubrika:

Nigerija: Stanovnici pljačkaju prodavnice i skladišta hrane, uveden policijski čas

Tinejdžeri koji žive na ulici počeli su da pljačkaju, ali su im se ubrzo pridružile stotine stanovnika koji su ušli u prodavnice i skladišta hrane, i odnijeli sve što su mogli, a posebno žito

Policijski čas uveden je u nedjelju uveče na sjeveroistoku Nigerije gdje su stotine stanovnika opljačkale ogromne prodavnice i javna skladišta hrane, saopštile su lokalne vlasti.

Tinejdžeri koji žive na ulici počeli su da pljačkaju, ali su im se ubrzo pridružile stotine stanovnika koji su ušli u prodavnice i skladišta hrane, i odnijeli sve što su mogli, a posebno žito.

Policija je saopštila da su njeni pripadnici raspoređeni za nadgledanje poštovanja policijskog časa i sprečavanje dalje pljačke.

Nigerija, najmnogoljudnija zemlja u Africi i najveća privreda na kontinentu, suočava se sa ozbiljnom ekonomskom krizom od 2016. godine, pogoršanom pandemijom korona virusa, a zatim ruskom ofanzivom u Ukrajini što je omelo uvoz hrane.

Uprkos ogromnim rezervama nafte u Nigeriji, oko polovina od 215 miliona ljudi živi u ekstremnom siromaštvu – sa manje od dva dolara dnevno.

U protekla dva mjeseca siromaštvo se pogoršalo pošto je novi predsjednik Bola Tinubu preduzeo niz ekonomskih mjera u interesu dugoročnih investicija, ali sa ozbiljnim posljedicama po novčanike domaćinstava.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve