Četvrtak, 20 Juna, 2024
Rubrika:

Netanjahu: Plan o prekidu vatre podrazumijeva uništenje Hamasa

Kako se dodaje, ''ideja da će Izrael pristati na trajni prekid vatre prije nego što ovi uslovi budu ispunjeni osuđena je na propast''

Izrael je danas saopštio da se uslovi za trajno primirje u Gazi nijesu promijenili za izraelsku stranu, kao i da plan o prekidu vatre podrazumijeva uništenje Hamasa i oslobađanje svih talaca.

„Prema (izraelskom) predlogu, Izrael će nastaviti da insistira da se ovi uslovi ispune prije nego što se uspostavi trajni prekid vatre“, navodi se u saopštenju kancelarije izraelskog premijera Benjamina Netanjahua.

Kako se dodaje, “ideja da će Izrael pristati na trajni prekid vatre prije nego što ovi uslovi budu ispunjeni osuđena je na propast”.

Predsjednik SAD Džozef Bajden predstavio je juče najnoviji predlog za sporazum o oslobađanju talaca i primirju u Gazi i apelovao na Hamas da ga prihvati.

„To je sporazum koji dovodi sve taoce kući, osigurava bezbjednost Izraela, stvara bolji ‘dan posle’ u Gazi bez Hamasa na vlasti i utire put političkom rješenju koje obezbjeđuje bolju budućnost za Izraelce i Palestince“, rekao je Bajden.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve