Subota, 24 Februara, 2024
Rubrika:

Netanjahu kritikovao antiizraelski stav Rusije u razgovoru sa Putinom

Izraelski mediji su prethodno javili da je Netanjahu prekinuo sjednicu Vlade Izraela da bi telefonom razgovarao sa Putinom i da je razgovor trajao 50 minuta

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu izrazio je nezadovoljstvo u telefonskom razgovoru sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom zbog antiizraelskih stavova protiv rata sa Hamasom koje su izneli zvaničnici Moskve u UN i drugim svjetskim forumima.

Kako je saopštio kabinet izraelskog premijera on je takođe „kritikovao saradnju Rusije i Irana“.

Netanjahu je rekao da bi bilo koja druga zemlja, da je pretrpjela teroristički napad poput napada Hamasa na Izrael 7. oktobra, reagovala na to istom merom kojom je Izrael reagovao.

Izraelski lider je sa druge strane izrazio poštovanje za napore Rusije koji su naveli Hamas da oslobodi Izraelca koji ima i rusko državljnstvo, a držan je kao talac u Gazi, dodaje se u saopštenju.

Premijer Izraela je zamolio Putina da izvrši pritisak na Crveni krst kako bi se osigurale posjete preostalim taocima, za kojih se vjeruje da ih još ima 137 i da im se daju ljekovi.

Izraelski mediji su prethodno javili da je Netanjahu prekinuo sjednicu Vlade Izraela da bi telefonom razgovarao sa Putinom i da je razgovor trajao 50 minuta.

IzvorN1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve