Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Navaljni će biti sahranjen u petak

U zvaničnom zaključku o njegovoj smrti navodi se da je preminuo prirodnom smrću. Drugi detalji nisu navedeni. Pristalice Navaljnog vjeruju da je ubijen, a njegova udovica Julija je obećala da će nastaviti posao svog supruga.

Preminuli ruski opozicioni političar Aleksej Navaljni biće sahranjen u petak na groblju u Moskvi, izjavila je da njegova portparolka Kira Jarmiš.

“Aleksejeva sahrana biće u crkvi… na groblju Marjino 1. marta u 14.00 (12.00 po srednjoevropskom vremenu). Dođite ranije”, navela je u srijedu Jarmiš na mreži X.

Saradnici Navaljnog su u utorak saopštili da u Moskvi ne mogu da nađu salu za održavanje ceremonije oproštaja od žestokog kritičara Kremlja zbog odbijanja pogrebnih agencija i mjesta da im pruže takvu uslugu.

Prema riječima Jarmiša, neke organizacije su im rekle da su prostorije zauzete, druge su odbile da pruže usluge kada je pomenuto ime Navaljnog.

Tijelo Alekseja Navaljnog, koji je preminuo 16. februara, predato je njegovoj majci Ljudmili 24. februara.

Ljudmila Navaljnaja je izvijestila da joj je Istražni komitet dao ultimatum da pristane na tajnu sahranu sina bez javnog oproštaja ili će Navaljni biti sahranjen na groblju gde zatvorska kolonija u kojoj je bio zatvoren ima parcelu.

Navaljni je preminuo u koloniji specijalnog režima “Polarni vuk” u arktičkom Jamalo-Nenečkom autonomnom okrugu. U zvaničnom zaključku o njegovoj smrti navodi se da je preminuo prirodnom smrću. Drugi detalji nisu navedeni.

Pristalice Navaljnog vjeruju da je ubijen, a njegova udovica Julija je obećala da će nastaviti posao svog supruga.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve