Četvrtak, 13 Juna, 2024
Rubrika:

Na koncertu u Kongu 11 mrtvih zbog gušenja i nagnječenja, sedam osoba u bolnici

Stadion u prijestonici bio je napunjen preko svog kapaciteta od 80.000 ljudi, a dio posjetilaca je na kraju silom ušao u VIP i rezervisane djelove

Na prepunom koncertu na stadionu u Kinšasi u Kongu, koji je predvodio muzičar Fali Ipupa, poginulo je 11 ljudi, uključujući i dva policajca, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Daniel Aselo Okito.

Stadion u prijestonici bio je napunjen preko svog kapaciteta od 80.000 ljudi, a dio posjetilaca je na kraju silom ušao u VIP i rezervisane djelove, naveli su reporteri Rojtersa na koncertu.

„Policija je zabilježila 11 smrtnih slučajeva, 10 od posljedica gušenja i zgnječenja, dok je sedmoro smješteno u bolnicu“, naveo je ministar Okito u saopštenju.

Bezbjednosne snage su ranije ispalile suzavac u pokušaju da rastjeraju nasilne mase na ulicama ispred stadiona gdje su se mnogi okupili uoči koncerta Ipupe, rođenog u Kinšasi, a koji je osvojio priznanje u Demokratskoj Republici Kongo, Evropi i drugdje.

Konačan broj prisutnih na stadionu je znatno premašio broj koji je prisustvo državnog i privatnog obezbjeđenja moglo da kontroliše.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve