Četvrtak, 22 Februara, 2024
Rubrika:

Mladi Amerikanci strahuju od “Trampovog doba”

Mladi Amerikanci gaje dubok pesimizam prema administraciji Donalda Trampa, a posebno su zabrinuti crnci, Latinosi i Azijci, navodi se u rezultatima ankete GenForward-a.

Amerikanci starosti između 18 i 30 godina očekuju da će im biti gore na kraju Trampovog prvog predsjedničkog mandata nego sada.

Među takvim ispitanicima je daleko češće mišljenje da će Tramp dodatno podijeliti zemlju, umjesto da je ujedini – 60 odsto naspram 19 odsto.

– Pripadnici manjina se veoma boje cijele te njegove retorike tokom kampanje, rekla je Džada Selma, 28-godišnja Afro-Amerikanka.

Anketu Genforvarda je sproveo Projekat crna omladina (Black Youth Project) na Univerzitetu Čikago, u saradnji s agencijom AP i centrom NORC za istraživanja javnog mnjenja.

Istraživanje je ustanovilo da 54 odsto mladih kaže da će život ljudi druge boje kože biti gori s Trampom. Oko dvIJe trećine Amerikanaca azijskog porekla, Latinosa i crnaca misli da će stvari biti gore za ljude druge boje kože. Među bIJelcima je takođe češće mišljenje da će se pripadnicima manjina život pogoršati – 46 naspram 21 odsto.

Ukupno oko 40 odsto mladih misli da će im za četiri godine biti lošije nego sada, a 23 odsto očekuje da će im biti bolje.

Tramp je u novembru pobijedio po broju elektorskih glasova, ali je u ukupnom broju glasova imao skoro tri miliona glasova manje, odnosno preko dva odsto, i dosad je malo toga uradio da bi privukao pristalice predsjedničke kandidatkinje demokrata Hilari Klinton, ocjenjuju strane agencije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve