Utorak, 5 Marta, 2024
Rubrika:

Mediji: Bugarska otvorila vazdušni prostor za avion Lavrova

To je agenciji TASS potvrdila ambasadorka Ruske Federacije u Sofiji Eleonora Mitrofanova

Bugarska je otvorila vazdušni prostor za ruskog šefa diplomatije da doleti u Skoplje na ministarski savjet Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS), prenijeli su večeras makedonski mediji. Kako se navodi, to je agenciji TASS potvrdila ambasadorka Ruske Federacije u Sofiji Eleonora Mitrofanova.

”Dobili smo pozitivan odgovor na našu notu o letu Lavrovljevog aviona kroz bugarski vazdušni prostor. Bugarsko Ministarstvo spoljnih poslova nas je zvanično obavijestilo da je našem ministru dozvoljeno da leti kroz vazdušni prostor te zemlje”, rekla je Mitrofanova.

Lavrov je prethodno rekao da će Rusija učestvovati na Ministarskom savjetu OEBS-a u Skoplju, samo ako Bugarska otvori vazdušni prostor za avion ruske delegacije, kao što je to već uradila Sjeverna Makedonija.

Predsjedavajući OEBS i ministar spoljnih poslova Sjeverne Makedonije Bujar Osmani je u subotu izjavio je da je potvrđen dolazak državnog sekretara SAD Entonija Blinkena na neformalnu večeru pred Samit ministara OEBS-a, a da to još ne može da kaže za Lavrova.

”Blinken je potvrđen, to mogu sada da kažem. U zavisnosti od njihov agendi svako dolazi u različitom termin u ta tri dana. Na neformalnoj večeri očekujem državnog sekretara Blinkena. U kojem dijelu od tri dana će biti ministar spoljnih poslova Ruske Federacije ne mogu da kažem u ovom momentu”, rekao je Osmani.

Na ministarskom savjetu OEBS-a u Skoplju, od 29. novembra do 1. decembra, učestvovaće 76 delegacija iz zemalja članica i partnera te organizacije, a u delegacijama očekuje ukupno oko 1.000 gostiju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve