Nedjelja, 16 Juna, 2024
Rubrika:

Konzilijum će u ponedjeljak odlučivati o prebacivanju Fica u Bratislavu

Fico je i dalje u teškom, ali stabilnom stanju i može malo govoriti, rekao je u četvrtak novoizabrani predsjednik zemlje Peter Pelegrini, dan nakon pokušaja atentata koji je šokirao Evropu

Slovački ljekari sastaće se u ponedjeljak kako bi procijenili zdravstveno stanje premijera Roberta Fica, koji je u srijedu teško ranjen u pokušaju ubistva, i razgovarati o mogućnosti njegovog prebacivanja iz Banske Bistrice u Bratislavu, prenijeli su lokalni mediji.

Fico je i dalje u teškom, ali stabilnom stanju i može malo govoriti, rekao je u četvrtak novoizabrani predsjednik zemlje Peter Pelegrini, dan nakon pokušaja atentata koji je šokirao Evropu.

Lokalni mediji prenijeli su da će se u ponedjeljak sastati ljekarski konzilijum kako bi procijenio njegovo stanje i odlučio može li biti prevezen iz središnjeg slovačkog grada Banske Bistrice u prijestonicu Bratislavu. Portal vijesti aktuality.sk pripisao je ovu informaciju direktorki bolnice.

Bolnica u Banskoj Bistrici nije odmah odgovorila na zahtjev Reutersa za komentarom.

Pucnjava je prvi veliki pokušaj atentata na evropskog političkog čelnika u više od 20 godina i podstakla je međunarodnu osudu, a politički analitičari i zastupnici rekli su da je to pokazatelj sve grozničavije i polarizovanije političke klime širom kontinenta.

Naoružani napadač pucao je u Fica (59) tokom posjete slovačkom gradu Handlovi.

Slovački mediji prenijeli su da je 71-godišnji napadač bivši čuvar u tržnom centru, autor tri zbirke poezije i član Slovačkog društva pisaca.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve