Ponedjeljak, 4 Marta, 2024
Rubrika:

Klizište zatrpalo autobuse i kuće, stradalo 11 ljudi: Haos na Filipinima, preko 100 osoba nestalo

Više od 1.166 porodica koje žive u blizini područja pogođenog klizištima evakuisano je u bezbjednija naselja, prenosi Rojters

U klizištu na Filipinima, koje je zatrpalo autobuse i kuće u selu gdje se nalazi rudnik zlata, poginulo je 11 ljudi, a još 110 se vodi kao nestalo, saopštili su zvaničnici.

Više od 1.166 porodica koje žive u blizini područja pogođenog klizištima evakuisano je u bezbjednija naselja, prenosi Rojters.

Rosa Kristina Rosete-Manuel, portparolka Istočne komande filipinske vojske saopštila je da se spasioci i dalje nadaju da će pronaći preživjele.

„Pokušavamo da ostanemo pozitivni“, rekla je ona za Rojters u telefonskom razgovoru. Incident se dogodio u utorak uveče, kada se dio planine obrušio na selo Masara, u provinciji Davao de Oro i od tada se ekipe pomoći nalaze na licu mjesta, iako neprohodni putevi i loše komunikacione veze ometaju napore spasavanja.

Sjeveroistočni monsun koji je zahvatio Filipine donio je kiše u južnom regionu Mindanao od 28. januara do 2. februara, koje su izazvale smrtonosne poplave i klizišta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve