Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Julija Navaljna u EP: Aleksejeva smrt pokazuje da se sa Putinom ne može pregovarati

Navaljna dodaje da Putin mora da odgovara za ono što je uradio Rusiji, Ukrajini i njenom mužu

Udovica ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog Julija Navaljna izjavila je u današnjem obraćanju Evropskom parlamentu da smrt njenog supruga pokazuje da se ne može pregovarati sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Ona je rekla da, iako je konačno organizovana sahrana Navaljnog, nije sigurna da ruska policija neće hapsiti one koji dođu da se od njega oproste.

Aleksej Navaljni je, izjavila je, bio „mučen i gladan“, rekla je ona pred Evropskim parlamentom, 12 dana nakon smrti njenog supruga, glavnog Putinovog oponenta, u sibirskom zatvoru.

Navaljna kaže da je „ubistvo“ njenog supruga pokazalo javnosti da je „Putin sposoban za sve i da sa njim ne možete da pregovarate“.

Ona je zamolila da se održi minut ćutanja povodom dvije godine od početka rata u Ukrajini koji je opisala brutalnim i podmuklim.

„Ali prošle su dvije godine, mnogo je umora, mnogo krvi, mnogo razočaranja, a Putin nije otišao nigdje“, rekla je Navaljna i dodala da su desetine miliona Rusa protiv Putina i da se ne smije dozvoliti da oni budu proganjani.

Navaljna dodaje da Putin mora da odgovara za ono što je uradio Rusiji, Ukrajini i njenom mužu.

„Moj muž neće vidjeti lijepu Rusiju budućnosti, ali moramo je mi vidjeti“, kazala je ona.

Aleksej Navaljni biće sahranjen u Moskvi 1. marta, nakon što se njegov tim borio da pronađe pogrebno preduzeće koje će ga sahraniti.

IzvorN1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve