Nedjelja, 16 Juna, 2024
Rubrika:

Izraelski ministar osudio odluku MKS da traži hapšenje Netanjahua, nazvao je zločinom istorijskih razmjera

Ganc je saopštio da se izraelska vojska pridržava međunarodnog prava u svojoj borbi u Gazi i da vodi ''jedan od pravednijih ratova u modernoj istoriji poslije masakra koji su počinili teroristi Hamasa 7. oktobra''

Izraelski ministar i član ratnog kabineta Beni Ganc, osudio je odluku glavnog tužioca Međunarodnog krivičnog suda (MKS) Karima Kana da traži naloge za hapšenje premijera Izraela Benjamina Netanjahua i ministra odbrane Joava Galanta, označivši je kao “zločinom istorijskih razmjera”.

Kan takođe traži naloge za hapšenje trojice lidera palestinskog islamističkog Hamasa, Jahje Sinvara, Muhameda Deifa i Ismaila Hanijea.

Ganc je saopštio da se izraelska vojska pridržava međunarodnog prava u svojoj borbi u Gazi i da vodi “jedan od pravednijih ratova u modernoj istoriji poslije masakra koji su počinili teroristi Hamasa 7. oktobra”.

On je naveo da su moralna načela izraelske vojske među najstrožim u istoriji, te da Izrael ima nezavisno sudstvo i da je povlačenje paralela lidera demokratske zemlje, odlučne da se brani od terora sa liderima “krvožedne terorističke organizacije duboko iskrivljavanje pravde i očigledan moralni bankrot”.

”Pozicija tužioca da zahtijeva naloge za hapšenje je sama po sebi zločin istorijskih razmjera koji će generacije pamtiti”, dodao je Ganc, a prenijeli su izraelski mediji.

Kan je rekao da vjeruje da su Netanjahu, Galant i trojica lidera Hamasa odgovorni za ratne zločine i zločine protiv čovječnosti u Pojasu Gaze i Izraelu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve