Ponedjeljak, 24 Juna, 2024
Rubrika:

Italija uvela kontrole na granici sa Slovenijom i Austrijom

Kontrola će trajati do 30. oktobra, a za 2. novembar Italija planira sastanak s predstavnicima slovenačkih i hrvatskih vlasti u Trstu na kojem će razgovarati o graničnim kontrolama, javila je austrijska novinska agencija APA

Italija je u subotu u 14 sati uvela kontrolu na granici sa Austrijom i Slovenijom i na graničnim prelazima zaustavlja otprilike svako deseto do petnaesto vozilo, a ponegdje kontrole još nisu uspostavljene.

Kod Fernetiča na slovenačkoj strani granice stvorila se manja kolona, ​​javlja Primorski dnevnik.

Tamo italijanska policija nasumično zaustavlja uglavnom vozila sa zatamnjenim staklima, kombije i vozila koja mogu skrivati osobe ili predmete, prenijela je ANSA.

Na prelazima Repentabr i Škofije u 14 sati nije bilo kontrola, prenosi STA.

Italija uvodi kontrole zbog promijenjene bezbjednosne situacije u Evropi i na Bliskom istoku, a suština te privremene mjere je prevencija terorizma i organizovanog kriminala.

Za nadzor granice sa Slovenijom angažovano je dodatnih 350 policajaca i vojnika koji će pomagati tamošnjim snagama bezbjednosti.

Kontrola će se na većim graničnim prelazima odvijati 24 sata dnevno, dok će na manjim biti sporadična.

Kontrola će trajati do 30. oktobra, a za 2. novembar Italija planira sastanak s predstavnicima slovenačkih i hrvatskih vlasti u Trstu na kojem će razgovarati o graničnim kontrolama, javila je austrijska novinska agencija APA.

IzvorN1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve