Srijeda, 22 Marta, 2023
Rubrika:

Italija: U stanu šefa Koza nostre pronađeni posteri Al Paćina kao Kuma i Hoakina Finiksa

Denaro je, uz postere Kuma i Džokera, imao i sliku lava na zidovima dnevne sobe, dok je kalendar sa slikama oskudno odjevene žene pronađen na zidu male prostorije koju je koristio kao ličnu teretanu, pokazao je snimak policije

Posteri glumca Al Paćina u ulozi Kuma i Hoakina Finiksa u ulozi Džokera pronađeni su u stanu u zapadnoj Siciliji gdje se pretpostavlja da je mjesecima prije nego što je uhapšen živio šef Koza nostre Mateo Mesina Denaro, pokazali su danas policijski snimci.

Policija je u stanu pronašla i napunjeni revolver „smit i veson“ kalibra 38 i pakovanje od još 20 metaka, navodi se u odvojenom saopštenju policije. Denaro je osuđen u odsustvu na višestruke doživotne kazne za niz zločina, uključujući i umiješanost u ubistva tužilaca za borbu protiv mafije Đovanija Falkonea i Paola Borselinija 1992. godine.

Denaro je zatvoren u strogo obezbijeđenom zatvoru u gradu Akvila u centralnoj Italiji, gdje će biti podvrgnut strogim pravilima pod nazivom „41bis“, čiji je cilj sprječavanje mafijaša u vođenju kriminalnih aktivnosti iza rešetaka.

Denaro je uhapšen u sicilijanskoj prestonici Palermu 16. januara poslije 30 godina bjekstva dok je išao u privatnu bolnicu u kojoj je planirao da se liječi od raka.

Stan u gradu Kampobelo di Macara nalazi se u skromnoj zgradi udaljenoj samo nekoliko kilometara od Denarovog rodnog doma u gradu Kastelvetrano.

Sudije su rekle da je Denaro u tom stanu živio običnim životom, uključujući odlazak u supermarket, uprkos tome što je bio najtraženiji čovjek u Italiji, prenio je Rojters.

Denaro je, uz postere Kuma i Džokera, imao i sliku lava na zidovima dnevne sobe, dok je kalendar sa slikama oskudno odjevene žene pronađen na zidu male prostorije koju je koristio kao ličnu teretanu, pokazao je snimak policije.

Izvornova.rs

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve