Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Istanbul: Mašrapov priveden, tvrdi da nema veze sa napadom

Kirgistanac Jahe Mašrapov, čiju su fotografiju svjetski mediji objavili uz tvrdnju da je tokom novogodišnje noći u Istanbulu ubio 39 ljudi, priveden je danas u Kirgistanu, po povratku iz Turske, i negira bilo kakvu umiješanost u taj teroristički napad.

Kako kirgistanska agencija AKIpres prenosi na svom sajtu, Mašrapov tvrdi da je u Turskoj boravio poslovno, da je jutros stigao na aerodrom Manas u kirgistanskoj prijestonici Biškeku.

On kaže i da ga je u Istanbulu turska policija jedan sat ispitivala u vezi sa napadom, ali da su ga pustili da napusti zemlju.

AKIpres navodi da su, nakon što su turski korisnici Tvitera postavili sliku njegovog pasoša na internet, pripadnici kirgistanskog Komiteta za nacionalnu bezbjednost pronašli Mašrapova čim je stigao kući u oblast Kara-Suu na jugu zemlje.

Kirgistanska agencija navodi da je Mašrapov odveden u regionalno odeljenje Komiteta za nacionalnu bezbjednost u Ošu na ispitivanje tokom kojeg je negirao bilo kakvu umiješanost u teroristički napad u Istanbulu, prenosi Tanjug.

Mašrapov je, u intervjuu za agenciju Turmuš, povezanu sa AKIPresom, rekao da je u Istabul iz Bišeka otputovao 1. januara.

– Završio sam poslove vezane za trgovinu koje sam imao tamo. Došao sam na aerodrom u Istanbulu i čim sam se ukrcao u avion, turski policajci su me izvukli iz aviona i odveli na ispitivanje, rekao je Mašrapov.

On tvrdi da je ispitivanje trajalo oko sat vremena i da je zbog njega toliko kasnio i let za Biškek.

– Oni (turska policija) su mi objasnili da sam ispitivan zato što pomalo ličim na osumnjičenog sa fotografije. Izvinili su mi se i pustili me da se ukrcam u avion, naveo je Mašrapov.

Dodaje da ne zna ko je osumnjičeni za napad u Istanbulu, niti zna kako je slika njegovog pasoša dospjela na društvene mreže.

AKIpres navodi da je Mašrapov 28. decembra odletio iz Kirgistana za Istanbul i vratio se 30. decembra, da bi 31. decembra bio u rodnoj zemlji i zatim 1. januara ponovo otišao na putovanje u Istanbul, odakle se danas vratio u Biškek.

Svjetski mediji objavili su danas da je Mašrapov, rođen 2. avgusta 1988. u Kirgistanu, napadač koji je u noćnom klubu Reina ubio 39 ljudi.

Objavljena je slika prve strane njegovog kirgistanskog pasoša na kojoj se vidi fotografija Mašrapova u odijelu i sa kravatom.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve