Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Grčki policajac umro u bolnici poslije povreda zadobijenih u neredima navijača

Policajac, 31-godišnji Jorgos Ligeridis pogođen je u butinu i zadobio je teško oštećenje arterije, a od posljedica povreda umro je u bolnici

Grčki policajac koji je pogođen bakljom tokom nereda navijača prije tri nedjelje u Atini, umro je u bolnici od zadobijenih povreda, saopštile su danas grčke vlasti. Grupa navijača je 7. decembra izašla sa odbojkaške utakmice i bakljama i bombama od benzina napala policiju koja se nalazila ispred hale. Vjeruje se da su u incident umiješani organizovani fudbalski navijači.

Policajac, 31-godišnji Jorgos Ligeridis pogođen je u butinu i zadobio je teško oštećenje arterije, a od posljedica povreda umro je u bolnici.

Taj sukob je podstakao vladinu akciju protiv nasilja u sportu.

Jedan 18-godišnji mladić uhapšen je i optužen da je ispalio baklju.

Grčki ministar policije Janis Ikonomu izrazio je saučešće porodici policajca i pozvao je na društveni savez protiv nasilja. On je obećao da će se napori policije nastaviti sve dok se ne identifikuju oni koji su organizovali, koordinisali i naoružali učesnike napada 7. decembra.

Vlada je naredila da se u naredna dva mjeseca sve utakmice prve grčke fudbalske lige odigraju bez publike. Klubovi moraju da postave bezbjednosne kamere unutar stadiona i uspostave posebne sisteme za personalizovanu prodaju ulaznica prije nego što se navijačima dozvoli povratak.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve