Subota, 25 Maja, 2024
Rubrika:

Grčka najpoznatija destinacija za odmor

Prema saopštenju za javnost, rezervacije avio-kompanija su porasle za 14 odsto u prvoj polovini avgusta u poređenju sa istim periodom prethodne godine, prenose italijanski mediji

Italijansko Ministarstvo turizma saopštilo je da je Italija ove sezone druga destinacija po broju rezervacija smještaja preko onlajn platformi. Ova zemlja je ispred Francuske i Španije što ranijih godina nije bio slučaj.

Prema saopštenju za javnost, rezervacije avio-kompanija su porasle za 14 odsto u prvoj polovini avgusta u poređenju sa istim periodom prethodne godine, prenose italijanski mediji.

Kako kažu, najpopularnije destinacije u Italiji su ovog ljeta bila primorska mjesta koja čine 43 odsto rezervacija, a nude i 31 odsto ekonomičniju alternativu u poređenju sa prosjekom zemalja konkurenata kao što su Grčka, Španija i Francuska.

Među stotinama plaža sa plavom zastavom, Pulja je na prvom mjestu kao najtraženija u pretraživačima, dok je interesovanje za Liguriju takođe značajno jer su pretrage porasle za 100 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Isti trend je primijećen i za neke gradove u Pulji i na Sardiniji. Nače, ako se posmatra broj gostiju, Amerikanci su i dalje najbrojniji i generišu, kako se navodi, najveću potrošnju u Italiji.

Inače, ova godina tranzicije u turizmu, kako se očekuje, daće korisne informacije o tome u kom pravcu će se ubuduće kretati ovaj dio privrede. Grčka je i ovog ljeta bila najpoznatija destinacija za odmor , a Francuska top mjesto za one koji žele da u paru provedu negdje kratak odmor.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve