Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

Filadelfija ponovo uvodi obavezno nošenje maski

Potvrđen broj slučajeva zaraze u gradu porastao više od 50 odsto u poslednjih deset dana što je granica od koje se prema gradskim smjernicama uvodi obavezno nošenje maski u zatvorenom, rekla je juče komesarka za zdravlje, doktorka Čeril Beigol

Američki grad Filadelfija prvi je veći grad u SAD koji je ponovo uveo obavezno nošenje maski u zatvorenim prostorijama poslije jakog skoka broja infekcija koronavirusa, a glavna zdravstvena zvaničnica rekla je da hoće da preduprijedi mogući novi talas zaraze podstaknut podvarijantom omikron soja.

Potvrđen broj slučajeva zaraze u gradu porastao više od 50 odsto u poslednjih deset dana što je granica od koje se prema gradskim smjernicama uvodi obavezno nošenje maski u zatvorenom, rekla je juče komesarka za zdravlje, doktorka Čeril Beigol.

Zdravstveni zvaničnici vjeruju da je nedavni skok zaraza podstaknut visoko prenosivom podvarijantom omikrona BA.2, koja se brzo proširila Evropom i Azijom i postala dominantna u SAD posljednjih nedjelja.

„Ako ne djelujemo sada znajući da je poslije svakog prethodnog talasa infekcija uslijedio talas hospitalizacija i zatim talas smrtnih slučajeva, onda će biti prekasno za mnoge naše građane“, rekala je Betigol.

Ona je rekla da je oko 750 građana Filadelfije umrlo u zimskom talasu zaraze omikrona.

Po njenim riječima sada je šansa da se ide ispred pandemije, da se stave maske dok se ne dobije više informacija o težini nove varijante.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve