Četvrtak, 22 Februara, 2024
Rubrika:

Evo koliko novca će Obama dobijati godišnje!

Sada već bivši američki predsjednik Barak Obama odlazi u takozvanu političku penziju. Kako mediji prenose, primaće 205.700 dolara godišnje

Poslije osam godina u Bijeloj kući, za njega počinje novi život. Ono što se zna jeste da će ostati da živi u Vašingtonu dok mlađa ćerka ne završi školovanje.

Obama je već odabrao novu kuću u elitnom dijelu grada Kalorame. Mediji pišu da će im prve komšije biti Klintonovi, ali i druge poznate ličnosti.

Vrijednost nove kuće procjenjuje se na 5,3 miliona dolara, međutim Obama je nije kupio već zakupio za 22.000 dolara mjesečno. Kuća ima 2.800 kvadrata, devet spavaćih soba i osam kupatila.

Obama ima 55 godina i još uvijek nije stekao uslove za penziju, ali je na svojoj posljednjoj konferenciji za novinare rekao da će neko vrijeme živjeti povučeno i izbjegavati javne nastupe.

Bivšeg šefa države čeka bezbrižan život — njegova penzija će iznositi 205.700 dolara godišnje, a još 20.000 dolara godišnje dobijaće i njegova supruga. Osim toga, država će im plaćati održavanje poslovnog prostora i plate saradnika, putovanja, a takođe i doživotno osiguranje tajne službe.

Izvor: Informer.rs

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve