Subota, 13 Aprila, 2024
Rubrika:

Djevojčica ima samo četiri godine, a pročitala je čak 1.000 knjiga! (VIDEO)

Ako ste u potrazi za inspiracijom da počnete da čitate, definitivno treba da naučite nešto od četvorogodišnje djevojčice Delie Meri.

Ova djevojčica je iz Gruzije i osvojila je titulu “Bibliotekara dana.” Titulu je dodijelila Karla Hajden, šef Kongresne biblioteke u Sjedinjenim Američkim Državama.

Ova djevojčica ima 4 godine i već je pročitala 1000 knjiga. Njeni roditelji su otkrili da je Delia naučila da čita prije nego što se rodila. Njena majka je čitala knjige sa drugom djecom dok je bila trudna sa Deliom, a kasnije je kao beba, slušala svoju braću i sestre kako čitaju naglas. Ubrzo je postalo jasno da Delija nije zadovoljna samo slušanjem. Ona je željela da čita. Dakle, kada je imala samo 2 godine, ona je nezavisno pročitala svoju prvu knjigu.

Delia i njeni roditelji su odlučili da naprave program pod nazivom “1.000 knjiga prije vrtića” kako bi mogli da vode evidenciju svih knjiga koje je pročitala. Djevojčica je uspjela da ostvari svoj cilj za samo godinu dana.

S obzirom na to da Delia tek kreće u obdanište na jesen, ona planira da prije toga pročita još 500 knjiga.

Iako roditelji ne znaju tačno na kom nivou je njeno čitanje, oni kažu da sa lakoćom čita knjige koje su namijenjene 10-godišnjoj deci. Ona je pročitala i nekoliko članaka koji su napisani na univerzitetskom nivou.

Ova inspirativna priča privukla je pažnju najveće “bubalice” u SAD-u, Karle Hajden. Ona je pozvala Deliu u Kongresnu biblioteku da proslave njen uspjeh.

Delia i njena majka se nadaju da će njihova priča inspirisati djecu i roditelje da počnu da čitaju zajedno, kao porodica što je prije moguće. Osim toga, naučno je dokazano da je čitanje knjige sa djecom korisno za djecu i za roditelje. Dakle, šta čekate?

Pogledajte video snimak gdje Delia čita govor na akademskom nivou:

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve