Nedjelja, 16 Juna, 2024
Rubrika:

Ciklon Remal pogodio Indiju i Bangladeš

Vlasti još nisu saopštile podatke o žrtvama, ali je bangladežanska televizija Somoi izvijestila da je najmanje sedam osoba poginulo

Ciklon Remal je pogodio Bangladeš i istočnu Indiju, poplavljena su priobalna sela, a sedam osoba je poginulo, stotine hiljada raseljeno i ostalo bez električne energije, saopštili su danas lokalni mediji.

Vlasti još nisu saopštile podatke o žrtvama, ali je bangladežanska televizija Somoi izvijestila da je najmanje sedam osoba poginulo.

Još dvije osobe su nestale u čamcu koji se prevrnuo, prenijela je tv stanica. U indijskoj saveznoj državi Zapadni Bengal, slamnati krovovi na kućama odneseni su u vazduh, dok su električni stubovi i drveće iščupani u nekim oblastima.

Nema još izvještaja o poginulim. Jake kiše su poplavile ulice i kuće u nižim djelovima grada Kalkute.

Ciklon Remal je znatno oslabio nakon što je rano jutros prošao kroz bangladeški okrug Patuakali sa vjetrom od 111 kilometara na sat.

Indijsko meteorološko odjeljenje saopštilo je da će Remal vjerovatno dodatno oslabiti tokom dana. Upozorava na jake pljuskove iznad Asama i drugih sjeveroistočnih država u naredna dva dana.

Remal je prvi ciklon u Bengalskom zalivu uoči ovogodišnje sezone monsuna, koja traje od juna do septembra.

Obale indijskog podkontinenta često su pogođene ciklonima, ali promjena klimatskih obrazaca povećala je intenzitet oluja, čineći pripreme za prirodne katastrofe hitnijim.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve